Στη… θεωρία η στήριξη Σεβαστίδη στους δικαστές

Άφησε ανυπεράσπιστες κορυφαίες δικαστικούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο διαπλεκόμενων media

Must Read

«Στα χαρτιά» φαίνεται ότι είναι η στήριξη του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορου Σεβαστίδη στους συναδέλφους του για τις επιθέσεις που δέχονται ως προς τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Στο άρθρο του στα «ΝΕΑ», κατακρίνει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ασχολούνται με τις απολύσεις δικαστικών λειτουργών λόγω ανεπάρκειας και καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. Ο κ. Σεβαστίδης υπερασπίζεται τους συναδέλφους του δικαστές και εισαγγελείς, θεωρώντας δικαιολογημένες τις καθυστερήσεις λόγω του όγκου των δικαστικών υποθέσεων. Όμως ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ «καλύπτει» τους συναδέλφους του για τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, δεν δείχνει το ίδιο σθένος για την υπεράσπιση συναδέλφων του που βρίσκονται στο… μάτι του κυκλώνα συγκεκριμένων media που εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις εισαγγελέων που βρέθηκαν στο… στόχαστρο πολιτικο-οικονομικών συμφερόντων, την ώρα που διερευνούσαν εξαιρετικά σοβαρές υποθέσεις, που άπτονται μάλιστα της δημόσιας ασφάλειας και του δημοσιου συμφέροντος.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ο κ. Σεβαστίδης δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον για να προστατέψει τις συναδέλφισσες του.

Υπενθυμίζεται πως εισαγγελέας είχε δεχθεί αήθεις επιθέσεις από τα «Παραπολιτικά» επί σειρά μηνών, ενώ ερευνούσε την μεγαλύτερη υπόθεση μεταφοράς ηρωίνης.

Επίσης, έτερη Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς έφτασε στο σημείο να απολογείται στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, γιατί έκανε τη δουλειά της, ερευνώντας το πολύκροτο σκάνδαλο χρηματισμών πολιτικών και γιατρών.

Και όμως και στις δύο περιπτώσεις ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έδειξε εμφατικά την στήριξη του στις δύο συναδέλφους του. Τις άφησε απροστάτευτες στις επιθέσεις που δέχθηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Αντίθετα επέκρινε διαφανείς συναλλαγές και συμβολικά δώρα, ενώ ο ναός της Δικαιοσύνης… βοά για τα… σοκολατάκια και άλλα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This