Ένοχοι δύο χρυσαυγίτες για την επίθεση στη «Φαβέλα»

Ανάμεσα στους έξι τραυματίες ήταν και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, της οποίας άνοιξαν το κεφάλι με λοστό.

Must Read

Ένοχοι κρίθηκαν δύο χρυσαυγίτες για την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά το 2018 κατά την οποία είχαν τραυματιστεί έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, της οποίας άνοιξαν το κεφάλι με λοστό.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε τους δύο κατηγορούμενους, για τα πλημμελήματα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορία-οπλοχρησία και όχι για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας που είχαν παραπεμφθεί.

Το στέλεχος της Τ.Ο. Πειραιά της Χρυσής Αυγής Άκης Θεοδώρου που δεν ήταν παρών στο δικαστήριο καθώς μένει στη Σουηδία, καταδικάστηκε σε 5 έτη και 9 μήνες, ως αυτουργός στην επίθεση από το «τάγμα εφόδου» με σιδερολοστούς, πυρσούς ακόμα και ένα σουβλί.

Ο συγκατηγορούμενος του Σωτήρης Δεβελέκος που κρατείται και ήταν παρών στο δικαστήριο, καταδικάστηκε ως συνεργός στις επικίνδυνες σωματικές βλάβες, σε φυλάκιση 3 ετών και 6 μηνών.

Στους κατηγορούμενους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και δεν έγινε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων τους να έχει αναστολή η εκτέλεση της ποινής τους μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό, με αποτέλεσμα ο Σωτήρης Δεβελέκος να οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής των παθόντων στην «Φαβέλα», Θανάσης Καμπαγιάννης δήλωσε μετά την έκδοση της απόφασης λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, εξερχόμενος από τα δικαστήρια του Πειραιά:

«Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Φαβέλα έδωσαν μια σκληρή μάχη εκτός έδρας και πέτυχαν την καταδίκη των δύο Χρυσαυγιτών. Τον φασισμό θα τον τσακίσει ένα μαζικό εξωθερμικό αντιφασιστικό κίνημα. Είμαστε περήφανοι για τις συντρόφισσες και τους συντρόφους μας».

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, αλλά χθες η Εισαγγελέας της Έδρας Αικατερίνη Μπαρτζάκλη πρότεινε την καταδίκη τους αλλά με μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες και την απαλλαγή τους για το κακούργημα του εμπρησμού από τον οποίο κινδύνευσαν άνθρωποι.

Στην απολογία του ο Δεβελέκος αρνήθηκε πως συμμετείχε στην επίθεση, υποστηρίζοντας πως ήταν στο Πόρτο Ράφτη με συγγενείς. Όμως δεν έπεισε το δικαστήριο και την εισαγγελέα, καθώς αποτύπωμα του βρέθηκε σε κράνος που βρέθηκε στην «Φαβέλα» μετά την επίθεση από το «τάγμα εφόδου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This