Άρειος Πάγος: Στο Δημόσιο 242 στρέμματα στο Παλαιό Ψυχικό Μετά από αντιδικία 34 ετών με την «Κέκρωψ»

Κατέρρευσε η τιμή της μετοχής στο -30%!

Must Read

Στο Ελληνικό Δημόσιο κατέληξε έκταση-φιλέτο 242,25 στρεμμάτων στη θέση Τουκροβούνια στο Δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης, μετά από δικαστική διαμάχη 34 ετών με την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία ΚΕΚΡΩΨ ΑΕ, που έχει βασικούς μετόχους την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και την Ιντρακόμ.

Σήμερα δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 747/2022 απόφαση του Γ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου η οποία δίκασε έφεση του Ελληνικού Δημοσίου και έκρινε αμετάκλητα έπειτα από έναν δικαστικό μαραθώνιο διάρκειας 34 ετών ότι το ενάγον Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο της επίδικης εδαφικής εκτάσεως, εμβαδού 242,25 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον Δήμο Ψυχικού–Φιλοθέης, θέση Τουρκοβούνια, εκτός σχεδίου πόλεως. Με την ίδια απόφαση διατάσσεται η απόδοση της έκτασης στο Ελληνικό Δημόσιο. Η μαραθώνια δικαστική διαμάχη ξεκίνησε με αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου που είχε κατατεθεί στις 15 Δεκεμβρίου 1988!

Την απόφαση του Αρείου Πάγου γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Ψυχικού- Φιλόθέης Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Βουτιά» -30% στη μετοχή της ΚΕΚΡΩΨ Η είδηση της εναντίον της δικαστικής απόφασης προκάλεσε κατάρρευση της μετοχής της Κέκροψ στο Χρηματιστήριο.

Η μετοχή έκλεισε στο -30% με υψηλό ανεκτέλεστο εντολών, καθώς το Δημόσιο δικαιώθηκε, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει την απόφαση του Αρείου Πάγου αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 292 στρεμμάτων, στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού.

Η ανακοίνωση της ΚΕΚΡΟΨ Η ίδια η εταιρεία μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Εταιρεία με την επωνυμία “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ & ΛΑΤΟΜΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.” σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της, αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή “Λατομείου”), γνωστοποιεί ότι, δημοσιεύθηκε σήμερα το διατακτικό της υπ’ αριθ. 747/2022 απόφασης του Αρείου Πάγου, με την οποία γίνεται εν μέρει δεκτή ως βάσιμη η αγωγή του Ελληνικού δημοσίου και προκύπτει ότι από την επίδικη έκταση συνολικής επιφάνειας 292 στρ. το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζεται κύριος της εκτός σχεδίου πόλεως έκτασης, επιφανείας 242,25 στρ. Η Εταιρεία μόλις λάβει αντίγραφο της απόφασης θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό λεπτομερώς για το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης και για τις περαιτέρω ενέργειές της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This