Κατέρρευσε η δήθεν σκευωρία στην υπόθεση Novartis! Eλεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο ο Δ. Παπαγγελόπουλος

«Το δικό μου κατηγορητήριο αποδεικνύει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους»

Must Read

Ξετυλίχθηκε το κουβάρι της σκευωρίας της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής που παρέπεμψαν μέσω της Βουλής τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την τέως Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για τις δήθεν παρεμβάσεις στη διερεύνηση του σκανδάλου χρηματισμών πολιτικών και γιατρών από τη Novartis.

Η μεθόδευση για να γίνουν κατηγορούμενοι αυτοί που ερευνούσαν το σκάνδαλο Novartis, έπεσε στο κενό, μετά και τη σημερινή απολογία του κ. Παπαγγελόπουλου στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Ο πρώην υπουργός απολογήθηκε με υπόμνημα 640 σελίδων με το οποίο αντέκρουσε όλες τις εις βάρος του κατηγορίες για το ρόλο του στην υπόθεση Novartis, αλλά και για την δήθεν απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή μετά από καταγγελία του τελευταίου.

Παπαγγελόπουλος: Εκδικητική πολιτική δίωξη

Μετά την απολογία του ο κ. Παπαγγελόπουλος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, όπως είχαν αφεθεί άλλωστε μετά τις απολογίες τους η τέως Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, μετά την απολογία του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε λόγο για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του από τη Βουλή.

«Από την ανάκριση προέκυψαν και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τη σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού μας συστήματος και ένα μικρό ευτυχώς μέρος της δικαιοσύνης. Υπόσχομαι ότι τίποτα και για κανέναν δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο. Μη βιάζεστε…Το τέλος είναι κοντά και θα είναι πολύ οδυνηρό για κάποιους. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο», ανέφερε.

Επίσης, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Παπαγγελόπουλος επισημαίνει: «Η κ. Αλεβιζοπούλου με κάλεσε να απολογηθώ στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος μου, σύμφωνα με την εκδικητική πολιτική δίωξη της πλειοψηφίας της Βουλής. Οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι έωλες νομικά, παραβιάζουν κάθε έννοια λογικής σε σημείο φαιδρότητας και αποσκοπούν αποκλειστικά στην συγκάλυψη της λεηλασίας του ελληνικού λαού που πραγματοποιήθηκε με τα τεράστια σκάνδαλα της Novartis και της πρωτοφανούς φοροδιαφυγής στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Ήδη οι κατηγορίες αυτές έχουν ολοκληρωτικά καταρρεύσει. Αποφάσισα να μην νομιμοποιήσω με την απολογία μου τις κακότεχνα στημένες κατηγορίες την εργαλειοποίησή της ελληνικής δικαιοσύνης. Από σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη, ως πρώην εισαγγελέας εμφανίστηκα σήμερα και οι συνήγοροι μου Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης κατέθεσαν το δικό μου κατηγορητήριο που αποτελείται αρχικά από 640 σελίδες και πλήθος σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Το δικό μου κατηγορητήριο αποδεικνύει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και η προσπάθεια συγκάλυψης του από φαύλους και διεφθαρμένους είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη από συστάσεως και πάλι που ελληνικού κράτους», συμπλήρωσε επιμένοντας στη δήλωση που είχε κάνει εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου την περίοδο που ήταν υπουργός και ήταν σε εξέλιξη η έρευνα για τη Novartis.

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπαγγελόπουλος και ως προς τη μήνυση του επιχειρηματία Μιωνή ο οποίος εμπλέκονταν στην «λίστα Λαγκάρντ» και σε σκάνδαλο φοροδιαφυγής με τον πρώην σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου.

«Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σκάνδαλο της μεγάλης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση της κυρίας Αλεβιζόπουλου είναι άπειρα και συγκλονιστικά. Είμαι υποχρεωμένος σύντομα να επανέλθω και με νέο συμπληρωματικό δικό μου κατηγορητήριο για να συμπεριλάβω και να θέσω υπόψη της δικαιοσύνης και τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν άλλα και να ενημερώσω τον ελληνικό λαό όσο δύναμαι πληρέστερα για την σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού συστήματος και μικρού τμήματος δυστυχώς και της δικαιοσύνης. Εγώ δεν θα αφήσω τίποτα αδιευκρίνιστο. Το τέλος δυστυχώς για κάποιους θα είναι πολύ οδυνηρό» δήλωσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, προϊδεάζοντας για αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο φοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This