Αλληλοκαρφώνονται οι πρωταγωνιστές του «Noor1»

Αθώος ο Μπουρδούβαλης που κατηγόρησε τον αδερφό του Γιαννουσάκη ως υπεύθυνο του πλοίου

Must Read

Βγήκαν τα «μαχαίρια» ανάμεσα στους βασικούς πρωταγωνιστές στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor1» ενόψει της απόφασης του Αρείου Πάγου για την αναίρεση που ασκήθηκε για την χορήγηση ελαφρυντικού στους κατηγορούμενους, με βάση το οποίο «έσπασαν» τα ισόβια που τους είχαν επιβληθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο και απηλλάγησαν δύο εμπλεκόμενοι που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα.

Το Ε Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Μαρία Βασδέκη, εισηγήτρια την Μαρία Λεπενιώτη και μέλος την Ζαμπέτα Στράτα, θα αποφανθεί αν θα χάσουν το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη οι καταδικασθέντες Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γεώργιος Μπουρδούβαλης και τρεις Τούρκοι που συσκεύαζαν το φορτίο του «λευκού θανάτου», καθώς και αν θα ξαναδικαστούν, επίσης, οι πρωτόδικα καταδικασθέντες Αιμίλιος Κοτσώνης και Βασίλειος Κουρούβανης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε και εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου της χώρας για το αν θα επαναληφθεί η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Στο μεσοδιάστημα οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι… ακονίζουν τα «μαχαίρια» τους όπως φάνηκε προχθές στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά όπου εκδικάστηκε η μήνυση του αδερφού του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, Στέλιου, για συκοφαντική δυσφήμιση από τον κατηγορούμενο ως ναυλωτή του «Noor 1» Γ. Μπουρδούβαλη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει ως υπεύθυνο του πλοίου τον Στέλιο Γιαννουσάκη.

Ειδικότερα, στις απολογίες του στο πρωτόδικο και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε υποστηρίξει ότι με βάση το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO), ήταν υπεύθυνος του πλοίου. Μάλιστα υπέδειξε φωτογραφία με το όνομα του Στέλιου Γιαννουσάκη γραμμένο στο χώρο ενδιαίτησης του πληρώματος. Ο Στ. Γιαννουσάκης μήνυσε τον Γ. Μπουρδούβαλη για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά το δικαστήριο τον απήλλαξε από την κατηγορία.

Τον Γ. Μπουρδούβαλη εκπροσώπησε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του Παύλος Σαράκης, καθώς ο εντολέας του υπέστη πρόσφατα εγκεφαλικό και δεν έγινε μεταγωγή του από τις φυλακές Πατρών όπου κρατείται. Την επόμενη εβδομάδα ο κρατούμενος αναμένεται να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης, καθώς έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής των 18 ετών, με ευνοϊκό συνυπολογισμό των ημερομισθίων εργασίας του στη φυλακή. Με την ίδια διαδικασία έχει ήδη αποφυλακιστεί από τον Ιανουάριο του 2021 ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, έχοντας εκτίσει 6,5 χρόνια στη φυλακή.

Πάντως, αν ο Άρειος Πάγος κάνει δεκτή την αναίρεση και αναπέμψει την υπόθεση εκ νέου σε δίκη, τότε θα ισχύσει η πρωτοβάθμια απόφαση των ισοβίων και οι δύο κατηγορούμενοι θα επιστρέψουν στη φυλακή μέχρι να ξαναδικαστούν εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This