Παπαγγελόπουλος: Θα αποκαλύψω στη Βουλή τα κίνητρα των σκευωρών

Must Read

Άστραψε και βρόντηξε μετά την πρόταση για σύσταση προανακριτικής ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δηλώνοντας ότι «οι φαύλοι δεν θα μου συγχωρέσουν ποτέ ότι ήμουν, είμαι και θα παραμείνω σφοδρός πολέμιος τους». Για τα αδικήματα για τα οποία τον κατηγορούν ότι έχει τελέσει κάνει λόγο για «σαθρό νομικό κείμενο» και αναρωτιέται «πώς τολμούν να μου αποδίδουν ηθική αυτουργία όταν η Δικαιοσύνη ερευνά αν υπάρχει αυτουργός; Όταν δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη και ήδη έχουν τεθεί στο αρχείο 7 περιπτώσεις πολιτικών; Γιατί άραγε ζητούν, εντελώς αόριστα, να διερευνηθούν κι άλλες υποθέσεις; Ετοιμάζουν κι άλλη σκευωρία; Ντροπή!» Παράλληλα ο πρώην υπουργός στον οποίο έχει προσδοθεί το προσωνύμιο Ρασπούτιν μιλάει για προσπάθεια τρομοκράτησης των εισαγγελικών λειτουργών προκειμένου να προκαταλάβουν και να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη. Πάντως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για πολιτική στοχοποίηση και εμφανίζεται ετοιμοπόλεμος να αποκαλύψει όπως σημειώνει «στη Βουλή, στη Δικαιοσύνη και κυρίως στον ελληνικό λαό, τους αληθινούς σκευωρούς, τα κίνητρα τους, τις παράνομες πράξεις τους και τους συνεργούς τους».

Ειδικότερα, στη δήλωση του αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα κορυφώθηκε η πολιτική στοχοποίηση και η προσπάθεια εξουδετέρωσης μου. Οι φαύλοι δεν θα μου συγχωρέσουν ποτέ ότι ήμουν, είμαι και θα παραμείνω σφοδρός πολέμιος τους.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, σε πλήρη αντίθεση με τη θέση του αρχηγού της ότι τους πολιτικούς αντιπάλους τους κρίνει ο λαός, επιχειρεί απροκάλυπτα και εκδικητικά την πολιτική μου δίωξη. Με ένα σαθρό νομικό κείμενο υιοθετεί τους φαιδρούς και ψευδείς ισχυρισμούς δύο εισαγγελέων που αυτοαναιρούνται από τις ίδιες τις καταθέσεις τους. Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, εγώ τους ευχαριστώ. Επιτέλους μου δίνεται η ευκαιρία να αποκαλύψω στη Βουλή, στη Δικαιοσύνη και κυρίως στον ελληνικό λαό, τους αληθινούς σκευωρούς, τα κίνητρα τους, τις παράνομες πράξεις τους και τους συνεργούς τους στο χώρο της πολιτικής, της Δικαιοσύνης και σε μικρή μερίδα του Τύπου, που σε διατεταγμένη υπηρεσία με αισχρά δημοσιεύματα, αναμασούν αισχρές συκοφαντίες σε βάρος μου.

Η μοναδική σκευωρία που υπάρχει είναι η προσπάθεια πολιτικής μου δίωξης και συγκάλυψης των ευθυνών τους.

Αλήθεια, πώς τολμούν να μου αποδίδουν ηθική αυτουργία όταν η Δικαιοσύνη ερευνά αν υπάρχει αυτουργός; Όταν δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη και ήδη έχουν τεθεί στο αρχείο 7 περιπτώσεις πολιτικών; Γιατί άραγε ζητούν, εντελώς αόριστα, να διερευνηθούν κι άλλες υποθέσεις; Ετοιμάζουν κι άλλη σκευωρία; Ντροπή!

Είναι φανερό ότι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εισαγγελείς, να προκαταλάβουν και να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη.

Στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη που θα προσφύγω, οι αληθινοί σκευωροί και οι συνεργοί τους θα αντιμετωπίσουν την αλήθεια και τις συνέπειες όλων των παρανόμων πράξεων τους».

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στην πρόταση αναφέρεται ότι προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει τελέσει τα εξής αδικήματα:

  • της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας
  • πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος
  • ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος
  • ηθική αυτουργία σε ψευδορκία

Το αίτημα δεν φέρει την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά.

Η πρόταση βασίζεται στις καταθέσεις του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή και του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Επίσης τα όσα ενόρκως κατέθεσε η αντιεισαγγελέας Εφετών και πρώην εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Ράικου, στη φερόμενη ρήση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε δικαστική λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση Novartis, καθώς και στη δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου τον Φεβρουάριο του 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πριν η δικογραφία διαβιβαστεί στη Βουλή ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού Κράτους».

Παράλληλα με την πρόταση κατατίθενται αντίγραφα των καταθέσεων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και αντίγραφα της δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε μετά από παραγγελία του αναπληρωτή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Τασούλα.

«Από τα ανωτέρω στοιχεία διαπιστώνεται ότι ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (χαρακτηριζόμενος στη διαβιβασθείσα δικογραφία ως «Ρασπούτιν») από την ανάληψη των καθηκόντων, με διαρκείς παρεμβάσεις του επιχειρούσε συστηματικά να ασκήσει αθέμιτη επιρροή στη λειτουργία της δικαιοσύνης κατά την ανακριτική διαδικασία διαφόρων υποθέσεων με σκοπό τη στοχοποίηση και εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης», αναφέρεται στην πρόταση των βουλευτών της ΝΔ.

Πηγή: dikastiko.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This