Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Η στοχοποίηση προσβάλει το νομικό πολιτισμό της χώρας

Με αφορμή τις αιχμές των δικηγόρων της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου, Ζωής και Νίκου Κωνσταντοπούλου σε βάρος των δικαστών και Εισαγγελέα του ΜΟΕ Λαμίας

Must Read

Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι αντιδράσεις των δικηγόρων της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωής και Νίκου Κωνσταντόπουλου που απειλούν ακόμα και με μηνύσεις τους δικαστές και τον Εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Οι εκπρόσωποι των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών επισημαίνουν πως «η εξακολουθητική στοχοποίηση τους και, ειδικά, όταν αυτή προέρχεται από Συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, προσβάλλουν το νομικό πολιτισμό της χώρας». Στηρίζουν τους συναδέλφους τους, τονίζοντας ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής τους πορείας, μέχρι σήμερα, ασκούν με κύρος, ήθος και ευσυνειδησία τα δικαστικά τους καθήκοντα».

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Σχετικά με τα γεγονότα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας
Οι ευθείες «βολές» και επιθέσεις σε βάρος των εξαίρετων Δικαστών και Εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, που καθόλη τη διάρκεια της δικαστικής τους πορείας, μέχρι σήμερα, ασκούν με κύρος, ήθος και ευσυνειδησία τα δικαστικά τους καθήκοντα και η εξακολουθητική στοχοποίηση τους και, ειδικά, όταν αυτή προέρχεται από Συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, προσβάλλουν το νομικό πολιτισμό της χώρας, καθότι, ως «τακτική», εκμεταλλευόμενη τα ευαίσθητα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης, επιχειρεί να δημιουργήσει την αντίληψη, ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεκτό να απονέμεται εκτός του πλαισίου των αρχών της Δίκαιης Δίκης.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι οι πολίτες της χώρας, διαχρονικά, εμπιστεύονται την Ελληνική Δικαιοσύνη και τέτοιου είδους πρακτικές ουδέποτε επηρέασαν και ούτε επηρεάζουν την αμεροληψία των Λειτουργών της».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης, Πρόεδρος ΕΝΔΕ
Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών, αν. Γενικός Γραμματέας ΕΝΔΕ
Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Εφέτης, Εκπρόσωπος Τύπου ΕΝΔΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This