Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Καταπέλτης ο εισαγγελέας – Πρότεινε ενοχή για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για εγκληματικό σχέδιο

Must Read

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας, για τον οποίο πρότεινε την καταδίκη του για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της 12χρονης αθλήτριας του και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Η πρόταση του εισαγγελέα, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, για τον κατηγορούμενο έκανε τόσο τους γονείς της καταγγέλλουσας όσο και την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου να ξεσπάσουν σε λυγμούς.

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «θρασύτατες και απάνθρωπες πράξεις» που διέπραξε ο κατηγορούμενος σε βάρος της αθλήτριας. Μίλησε ακόμα για «εγκληματικό σχέδιο». «Η αθλήτρια είναι 10 ετών όταν αναλαμβάνει ο κατηγορούμενος προπονητής. Άμεσα ο κατηγορούμενος έθεσε σε εφαρμογή το εγκληματικό του σχέδιο επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της, συναισθηματικά και επιμελώς φρόντισε να κερδίσει εμπιστοσύνη των γονιών όλων των παιδιών, περισσότερο όμως των γονιών της καταγγέλλουσας. Ξημεροβραδιοζόταν στο κατάστημα που είχαν και έτρωγε μαζί τους, κοιμότανε στο κρεβάτι που είχαν στο κατάστημα, πήγαινε με όλα τα παιδιά σε βόλτες κ.λπ» περιέγραψε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Την φιλούσε στο στόμα από 10 ετών

Ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, εξήγησε πως ο κατηγορούμενος αντιλαμβανόταν πολύ καλά την ηλικία της αθλήτριας, ωστόσο ήδη από το καλοκαίρι του 2010, ενώ βρισκόταν σε ταξίδι με την ομάδα, άρχισε τις κακοποιητικές συμπεριφορές, φιλώντας την με τη βία στο στόμα, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμεναν.

Ο εισαγγελέας ανέφερε: «μετά την επιστροφή της ομάδας, ο κατηγορούμενος δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Από εκείνο το διάστημα μέχρι και το καλοκαίρι του 2011, οι λεκτικές παρενοχλήσεις, μετουσιώθηκαν σε γενετήσιες πράξεις.Όλα αυτά παρόλο που αντιλαμβανόταν ο κατηγορούμενος την ηλικία της. Αυτές οι πράξεις γινόντουσαν όπου έβρισκε διαθέσιμο χώρο και χρόνο… Το καλοκαίρι του 2011, ο κατηγορούμενος προχωρώντας ακόμα περαιτέρω το εγκληματικό σχέδιο του, εισήλθε στο δωμάτιο της καταγγέλλουσας, την πήρε με τη βία και την οδήγησε στο αυτοκίνητο του και την εξανάγκασε σε συνουσία. Όλο το χρονικό διάστημα 2011 μέχρι και το φθινόπωρο του 2013, γινόταν αυτό. Ακόμα και όταν άλλαξε κατηγορία η καταγγέλλουσα στο άθλημα της» επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργούς, εξιστορώντας το ιστορικό της κακοποίησης της καταγγέλλουσας.

«Μετά την τελευταία πράξη βιασμού της, η αθλήτρια, το 2014, αποφάσισε να αποκαλύψει τι συνέβαινε στους γονείς της. Η καταγγέλλουσα μη μπορώντας να ανεχθεί τη συμπεριφορά του, βρήκε τη δύναμη να γνωστοποιήσει στους γονείς της τι έγινε, οι οποίοι εμβρόντητοι, απευθύνθηκαν στις αστυνομικές αρχές. Η καταγγελία τότε δεν προχώρησε. Ύστερα από επτά χρόνια, βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει τα όσα βίωσε» τόνισε ο εισαγγελέας.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι η καταγγέλλουσα δεν αντέδρασε επί 2-3 χρόνια ο εισαγγελέας εξήγησε ότι η καταγγέλλουσα «δεν αντέδρασε γιατί ασκήθηκε σωματική βία. Κυρίως όμως δεν αντέδρασε λόγω της ψυχολογικής βίας που την έκανε να νιώθει πολύ άβολα» και πρόσθεσε ότι «είχε μπει σε μια κατάσταση υπακοής και ο κατηγορούμενος άρχισε να απειλεί ότι θα με σκοτώσει, θα σκοτώσει τους δικούς μου ότι θα σκοτωθεί ο ίδιος».

Οι καταθέσεις για σχέση του προπονητή με την αθλήτρια

Ο εισαγγελέας έλαβε υπόψιν του τις καταθέσεις των συναθλητριών της καταγγέλλουσας και των γονιών τους που έκαναν λόγο για σχέση ανάμεσα τους, και επισήμανε «προβληματίστηκα κι εγώ. Ουδεμία εκ των αθλητριών ή μητέρων τους, πέρα ότι ανέφεραν πως υπήρχε μια προσκόλληση του παιδιού στον προπονητή, δεν αναφέρθηκαν σε κάτι παραπάνω. Κανείς δεν αναφέρθηκε σε ερωτική περίπτυξη ή εναγκαλισμό. Οι μάρτυρες αυτοί κατέθεσαν αλήθεια. Δεν είπαν κάτι για βιασμό γιατί δεν είδαν ποτέ. Δεν είδαν ούτε το ελάσσων. Μόνο ότι η Αμαλία ήταν κοντά στον προπονητή γιατί τη είχε χειραγωγήσει. Δεν μπορούσε να ξεφύγει από τη βία που της ασκούσε».

Αντιφάσεις στην απολογία του

Ο εισαγγελέας μίλησε για σωρεία αντιφάσεων στην απολογία του κατηγορούμενου σε σχέση με όσα ανέφερε στην ανακρίτρια, τα οποία ανέγνωσε και υπέγραψε -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως δεν προέκυψε ότι αθλήτρια προέβη στην καταγγελία της για να λάβει χορηγίες ή για λόγους που αφορούν τα εσωτερικά της ομοσπονδία ιστιοπλοΐας και ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για τις δύο εκ των τριών κακουργηματικών πράξεων για τις οποίες κατηγορείται.

Ζήτησε δηλαδή την απαλλαγή του κατηγορούμενου για το τρίτο αδίκημα που του αποδίδεται, αυτό των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο λόγω συνάφειας με το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Διαβάστε ακόμη: Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση – Αρνείται ότι βίασε την αθλήτρια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This