Δίκη ντράμερ: Σοκαριστικές οι μαρτυρίες – Με βερμούδα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος

Ζητά να εξεταστεί από πραγματογνώμονα

Must Read

Σοκαριστικές είναι οι καταθέσεις στην δίκη για την υπόθεση του 71χρονου πρώην ντράμερ των Πυξ-Λαξ, Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για σεξουαλική κακοποίηση 6χρονης.

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός καλλιτέχνης, τον περασμένο μήνα κρίθηκε προφυλακιστέος για άλλη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών.

Σε πρώτο βαθμό έχει καταδικασθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση της 6χρονης σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Ωστόσο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του είχε χορηγήσει τότε αναστολή μέχρι την έφεση με περιοριστικούς όρους και έτσι δεν έχει εκτίσει την πρωτόδικη ποινή.

Η κατάθεση της μητέρας της 9χρονης

Η μητέρα του κοριτσιού ήταν η πρώτη μάρτυρας και προκάλεσε σοκ με την κατάθεσή της:

«Το Πάσχα του 2013 είχαμε πάει στο εξοχικό μας στον Ωρωπό. Τότε η κόρη μου ήταν 8 ετών. Τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν εγώ είχα επιστρέψει στην Αθήνα, ο σύζυγός μου άκουσε τον πατέρα του άλλου κοριτσιού να φωνάζει στο παιδί να φύγει από το σπίτι του κατηγορούμενου. Μετά μου είπε ο σύζυγός μου ότι η γιαγιά της μικρούλας του εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος είπε στο κορίτσι να κατεβάσει τα εσώρουχα και εκείνο απάντησε ότι “αυτό το κάνουμε μόνο στον μπαμπά και στη μαμά” και έφυγε.

Αυτό το περιστατικό με θορύβησε. Το συζητήσαμε με το σύζυγο. Ρωτήσαμε τους γονείς της μικρούλας. Τότε ανακάλεσα στο μυαλό μου ένα περιστατικό το 2011. Μου είχε πει η κόρη μου “ο κ.Γιώργος μου είπε ότι του άρεσε να τον γαργαλάμε χαμηλά στην κοιλίτσα”. Δεν πονηρεύτηκα τότε. Ήταν πολύ φιλικός με τα παιδιά, τον θυμάμαι σε ένα στρώμα θαλάσσης με όλα τα παιδάκια πάνω σαν μελισσούλες και μάλιστα αναρωτιόμουν, πού τη βρίσκει τόση όρεξη.

Ρώτησα το παιδί μου εάν έχει συμβεί κάτι και μου απάντησε ότι της είχε πιάσει τα γεννητικά της όργανα και της έβαλε το χέρι της να πιάσει το δικό του. Σοκαρίστηκα, το παιδί μου είπε ότι ντρεπόταν και γι’ αυτό δεν μου είχε πει τίποτα.

Είπα στη μητέρα του άλλου κοριτσιού να πάμε στην αστυνομία. Εκείνη μου είπε “θα τον πιάσω, θα τον σκίσω…” Της είπα να ηρεμήσει και να πάμε στην αστυνομία. Πήρα στην υπηρεσία ανηλίκων και μου είπαν ότι έχουν άνθρωπο ειδικό και να κλείσουμε ένα ραντεβού. Η άλλη μαμά άρχισε να φοβάται ότι “το παιδί μου θα εκτεθεί”.

Με πήρε τηλέφωνο ο κατηγορούμενος και άρχισε να φωνάζει “τι πας να κάνεις; Θα κλείσουν σπίτια…”.

«Μπορεί να μην ήταν βιασμός, αλλά βιάστηκε η ψυχή της»

Η μητέρα της κοπέλας συνέχισε την κατάθεσή της δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες:

«Πήγα το παιδί και κατέθεσε με λεπτομέρειες. Εξετάστηκα κι εγώ μετά, ήταν μια πολύ οδυνηρή εμπειρία. Το παιδί μου από το 2012 είχε αρχίσει να έχει νυχτερινή ενούρηση. Πήγα λοιπόν σε ειδικό. Το παιδί ένιωθε ντροπή. Ο κατηγορούμενος την έβαζε και έβλεπε ταινίες παιδικά, συναυλίες των Πυξ Λαξ και την έπιανε στο σώμα, την απασχολούσε με κάτι που της άρεσε στην τηλεόραση κι εκείνος την άγγιζε. Μπορεί να μην είναι βιασμός, αλλά βιάστηκε η ψυχή της, έχασε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους φοβόταν όταν την άγγιζαν στο σχολείο να την πουν “μπράβο” για κάτι. Δεν την άφηνα να πηγαίνει σε σπίτια φίλων της, εάν υπήρχε μπαμπάς στο σπίτι.

Δεν μπορούσε να μεγαλώσει φυσιολογικά, γιατί; Γιατί ο κατηγορούμενος ήθελε να ασκήσει τα διαστροφικά του ένστικτα στο δικό μου παιδί…
Τα έκανε αυτά όταν ήταν μόνος. Από το 2011 έως το 2013. Και είχε προετοιμάσει το έδαφος με τα χαϊδέματα στην κοιλίτσα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάτω από το τραπέζι που ήμασταν όλοι αυτός θα χάιδευε το παιδί. Σήμερα η κόρη μου είναι στη Β’ Λυκείου και θέλει να σπουδάσει ψυχολογία. Έχει κάνει εκπληκτική πρόοδο, αλλά θεωρώ ότι όλα αυτά θα την ακολουθούν στη ζωή της, στις σχέσεις της, στο γάμο της. Την παρακολουθεί ακόμα ειδικός».

Αίτημα να εξεταστεί από ψυχολόγο

Ο γνωστός ντράμερ, μέσω του δικηγόρου του υπέβαλε αίτημα να οριστεί πραγματογνώμονας από το δικαστήριο και να τον εξετάσει εάν είναι παιδόφιλος, ενώ ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος.  

Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει και είπε ότι θα τοποθετηθεί επί του αιτήματος κατά την πρόοδο της δίκης.

Στο δικαστήριο με… βερμούδα

Η έναρξη της συνεδρίασης καθυστέρησε σχεδόν δύο ώρες εξαιτίας των ρούχων του κατηγορούμενου. Ο 71χρονος μουσικός εμφανίστηκε στο δικαστήριο με βερμούδα και μακό μπλουζάκι, επειδή όπως εξήγησαν οι δικηγόροι του, οι οικείοι του δεν κατάφεραν να του παραδώσουν το κοστούμι του στις φυλακές, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διεύθυνση των φυλακών. Έφεραν το κοστούμι στο δικαστήριο, όμως οι αστυνομικοί δεν τον άφηναν να αλλάξει ρούχα για λόγους ασφαλείας. Η έδρα αποφάσισε πως ο κατηγορούμενος πρέπει να φορέσει τα ρούχα που επιθυμεί.

Συνήγορος υπεράσπισης: Δεν είναι αμφίεση αυτή, του έχουμε φέρει τα ρούχα και κανείς δεν είναι αρμόδιος να του τα παραδώσει και ο κατηγορούμενος δεν αισθάνεται άνετα ενώπιόν σας.

Εισαγγελέας: Για λόγους ασφαλείας έκριναν οι αστυνομικοί ότι πρέπει να εμφανιστεί έτσι.

Επικεφαλής αστυνομικής φρουράς: Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη, για λόγους ασφαλείας δεν μπορώ να εγγυηθώ την αλλαγή των ρούχων. Μπορεί να περιέχουν κάτι επικίνδυνο.

Πρόεδρος: Είναι απόφαση του ΜΟΕ, θα καταγραφεί στα πρακτικά, τα ρούχα του κατηγορούμενου να περάσουν από το μηχάνημα x-ray και να μπορέσει να εμφανιστεί ο κατηγορούμενος όπως θέλει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This