Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη διέψευσε τη Μενδώνη για την παραίτηση – Η αναφορά στον Γιατρομανωλάκη

Στο ίδιο ύφος με την Κούρκουλα ο πρώην σύζυγός της, χαρακτήρισε «βίζιτες« τους καταγγέλλοντες

Must Read

Ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Λιγνάδης και ο επιχειρηματίας στον χώρο του Θεάτρου και των Μέσων Ενημέρωσης, Διονύσης Παναγιωτάκης, βρέθηκαν σήμερα στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου υπερασπιζόμενοι με σθένος τον άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων.

Δίνοντας την δική τους εκδοχή, οι μάρτυρες απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ευσταθούν οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του Λιγνάδη.

Ο Δ. Παναγιωτάκης, που άνοιξε με την κατάθεση του την σημερινή διαδικασία, είπε πως γνώρισε τον κατηγορούμενο το 1997 μέσω της πρώην συζύγου του, Ελένης Κούρκουλα και πως έκτοτε ο Λιγνάδης έγινε και δικός του φίλος με τον οποίο έχουν συνεργαστεί επαγγελματικά πολλές φορές. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε όσα είπε και η πρώην σύζυγος του, για τις κοινές διακοπές που έκαναν με τον Λιγνάδη τον Αύγουστο του 2015.

Πρόεδρος: Τον Αύγουστο του 2015 που βρισκόσασταν;

Μάρτυρας: Όφειλα να καταθέσω την αλήθεια απέναντι στο φίλο μου και τον άνθρωπο που γνώριζα. Εγώ έψαξα στο κινητό μου και είδα φωτογραφίες και βίντεο στην παραλία στην Ιθακη. Είδα ότι καταγγέλθηκε ότι στις 8 Αυγούστου του 2015 ότι ήταν στην Επίδαυρο και βίασε ενώ ήταν στην Ιθακη. Δέχτηκα φοβερή επίθεση λες και είμαι βιαστής επειδή κατέθεσα την αλήθεια. Με απειλούσαν.

Όπως τόνισε ο επιχειρηματίας για τον κατηγορούμενο: «Δεν τον έχω δει ποτέ με ανήλικους. Αυτά τα ακούω αυτές τις ημέρες. Εγώ αυτό που ζούσα ήταν μια κανονική κατάσταση». Συμπλήρωσε, δε, ότι οι καταγγελίες προέρχονται από άτομα που δεν βρίσκονται στον χώρο του θεάτρου.

Εισαγγελέας: Οι καταγγελίες θα έπρεπε να προέρχονται μόνο από άτομα του χώρου; Υπάρχει τέτοιο κριτήριο;

Μάρτυρας: Όχι, αλλά είναι άτομα που δεν είναι του χώρου, δεν τα γνωρίζει το περιβάλλον του, άρα μπαίνω σε σκέψεις. Αυτοί οι τύποι είναι “βίζιτες”. Οποιαδήποτε γυναίκα ή άντρας εμφανίζεται (σε μέσα δικτύωσης) με αυτό τον τρόπο, προκλητικά, εγώ αυτό καταλαβαίνω.

Ερωτηθείς από την Πολιτική Αγωγή αν συμμερίζεται την άποψη ότι η υπόθεση είναι προϊόν σκευωρίας που εξυφάνθηκε από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο κ. Παναγιωτάκης απάντησε πως «δεν έχω ικανό το ΣΕΗ να κάνει τέτοιο μεγάλο πράγμα».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Λιγνάδης στην κατάθεσή του είπε πως ο αδελφός του δέχθηκε επίθεση από μία συγκεκριμένη συλλογικότητα δημοσιογράφων και έκανε λόγο για «εκτέλεση συμβολαίου θανάτου χαρακτήρα». Μάλιστα, ο  αδελφός του κατηγορουμένου, διέψευσε τους ισχυρισμούς της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία έχει υποστηρίξει ότι ζήτησε από τον κατηγορούμενο να παραιτηθεί. Επιπλέον, κατέθεσε ότι ο υφυπουργός Νικόλαος Γιατρομανωλάκης ήταν μπροστά στις συζητήσεις των δύο αδελφών σχετικά με την απόφαση της παραίτησης. Όπως ισχυρίστηκε, ο ίδιος ο αδερφός του αποφάσισε να παραιτηθεί και κανένας δεν του ζήτησε κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση:

«Στις 6 του μηνός κατέθεσε την παραίτησή του επίσημα. 4 και 5 του μήνα είχαμε μεταξύ μας διαβουλεύσεις για το θέμα. Μάλιστα του είχα πει ”είσαι στην κορυφή και θα σε κατασπαράξουν, οπότε κατέβα”. Του πρότεινα να παραιτηθεί. Ήταν μπροστά στη συζήτηση για την παραίτησή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νίκος Γιατρομανωλάκης. Δεν πήρε κάποια θέση».

Γ. Βλάχος: Ο αδερφός σας παραιτήθηκε από τη θέση του Εθνικού διευθυντή μόνος του;
Μάρτυρας: Ναι.

Γ. Βλάχος: Διαβάστηκε χθες η δήλωση της υπουργού. Λέει ότι ζητήθηκε η παραίτηση από τον κατηγορούμενο. Τη διαψεύδετε;

Μάρτυρας: Ναι. Ήμουν παρών η παραίτηση έγινε αυτοβούλως. Εγώ του το εισηγήθηκα. Νομίζω ότι ήταν καθοριστική η δική μου παρέμβαση. Εγώ τον συμβούλεψα ότι καλό είναι να αποχωρήσει.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης έκανε λόγο για άριστες σχέσεις με τον αδελφό του αλλά και με τους γονείς του: «Έχουμε πολύ στενή σχέση με τον αδελφό μου. Ο τρόπος ζωης του είναι ενος καλλιτεχνικού ανθρώπου. Εγώ έχω οικογένεια, σταθερές παρέες, ο αδερφός μου καμιά σχέση. Έκανε παρέα με ανθρώπους του σιναφιού, ξενυχτάνε μετά τις παραστάσεις, κοιμούνται το πρωί. Είναι γνωστό το modus vivendi. Είναι ένας άνθρωπος ήπιος  πολύ αξιόλογος, εγώ τον θαύμαζα. Φοβερό μυαλό, βιβλιοφάγος, εγώ ήμουν πιο επιπόλαιος. Ήταν ομιλητικός, φυσιολογικός».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε αντιπαλότητες «στο πλαίσιο του αλληλοσπαραγμού που υπάρχει στο Θέατρο» που επέδρασαν στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη: «Υπήρχαν έντονες και υφέρπουσες αντιπαλότητες που εκδηλώθηκαν όταν τους δόθηκε το πεδίο, δηλαδή μετά τον Ιανουάριο του 2021. Πήρε μια σχεδόν υστερική χροιά, ένα φανατισμό πρωτόγνωρο και κατέδειξε κάποιες δυναμικές. Είναι σαφές».

Πρόεδρος: Φτάνουν αυτές σε σημείο να κατασκεύασαν μια σκευωρία; Γιατί μόνο στον συγκεκριμένο εκδηλώθηκε ο σπαραγμός;

Μάρτυρας: Εκδηλώθηκε και με άλλους. Στον αδερφό μου ήταν προσωπικό, έχουν να κάνουν με την ταυτότητα του, την πολιτική – ιδεολογική. Από την πρώτη στιγμή, με τον κοινό νου, αμέσως από τα αμυδρά αρχικά στοιχεία, κατάλαβα ότι ήταν κατασκευασμένο και μάλιστα όχι καλά. Απλά ήταν η συγκυρία τέτοια που ήταν ευεπίφορο το πεδίο για αυτές τις καταγγελίες. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι σκευωρία, υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις, αλλά αποδείξεις.

Πρόεδρος: Αυτά ήταν ψευδή δηλαδή οπωσδήποτε;

Μάρτυρας: Αυτό θα το κρίνετε εσείς. Αυτοί πάντως (πρόσωπα που κατονόμασε νωρίτερα) είχαν δεδομένη την ενοχή του. Μιλούσαν για παιδόφιλο βιαστή, ήταν βέβαιοι. Με ένα τοξικό περίβλημα, μια κακοήθεια, μία πρωτόγνωρη επιθετικότητα.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This