Νεοναζί με… δίχαλο στην Κω

Στη Γερμανία Θα δικαστεί ο 26χρονος που συνελήφθη στο νησί! Είναι μέλος της εξτρεμιστικής «Αδελφότητας της Θουριγγίας»

Must Read

Υπέρ της έκδοσής του στη Γερμανία τάχθηκε ο 26χρονος νεοναζί, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στην Κω. Ο νεαρός δεν αντιτάχθηκε στο αίτημα των γερμανικών Αρχών προσφεύγοντας στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά συναίνεσε να εκδοθεί στην πατρίδα του.

Ο 26χρονος, που είναι μέλος της νεοναζί «Αδελφότητας της Θουριγγίας», συνελήφθη, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη πώληση όπλων. Επειτα από πληροφορίες των γερμανικών Αρχών ότι θα βρισκόταν στην Κω για ολιγοήμερες διακοπές, αστυνομικοί της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ τον εντόπισαν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης σε ξενοδοχείο του νησιού και του πέρασαν χειροπέδες, ύστερα από καλά οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και Γερμανοί αστυνομικοί.

Την ώρα της σύλληψης ο 26χρονος αντιστάθηκε και επιχείρησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς, αλλά ακινητοποιήθηκε. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο Volkswagen, 1.350 ευρώ, ένα κινητό και ένα μπρελόκ με έξι κλειδιά. Σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, ενώ η εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κίνησε τη διαδικασία για την έκδοσή του στη Γερμανία.

Ο νεαρός είναι ένα από τα συνολικά επτά μέλη του ακροδεξιού εξτρεμιστικού δικτύου «Brotherhood Thuringia» που έχουν συλληφθεί τα τελευταία 24ωρα από τη γερμανική αστυνομία, καθώς εμπλέκονται σε διακίνηση μεθαμφεταμίνης, εμπόριο όπλων, παράνομους οίκους ανοχής, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διοργάνωση ακροδεξιών συναυλιών. Τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Αδελφότητα της Θουριγγίας» είναι γνωστά για τα δερμάτινα γιλέκα που φοράνε στα πρότυπα των κλαμπ μοτοσικλετιστών και για τις μεγάλες συναυλίες που διοργανώνουν με ροκ συγκροτήματα της ακροδεξιάς σκηνής. Η δράση τους συνεχιζόταν ως την περασμένη εβδομάδα, όταν οι Αρχές της Γερμανίας έφτασαν στα ίχνη τους.

Την περασμένη Πέμπτη περισσότεροι από 550 Γερμανοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν συνολικά 26 έρευνες σε χώρους του εξτρεμιστικού ακροδεξιού δικτύου στη Θουριγγία, στο Βερολίνο και το βόρειο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων προχώρησαν στη σύλληψη δύο μελών της οργάνωσης, δύο συνεργατών τους και ακόμα δύο ατόμων που επρόκειτο να εμπλακούν σε παράνομες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This