Μπαράζ μηνύσεων και αγωγών από τον Γιώργο Κιμούλη

Must Read

Σε μπαράζ μηνύσεων και αγωγών προχώρησε ο Γιώργος Κιμούλης, αντιδρώντας στις καταγγελίες που έγιναν από ηθοποιούς σε βάρος του για εργασιακό mobbing και κακοποίηση. Μάλιστα, με αφορμή αγωγή που κατέθεσε ο ηθοποιός σε βάρος του ΣΕΗ για τη διαγραφή του από το σωματείο, προχώρησε τελικά και στην κατάθεση μηνύσεων σε βάρος τεσσάρων προσώπων, που, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, έχουν δώσει ψευδείς ένορκες καταθέσεις, οι οποίες εντάχθηκαν στον φάκελο της αγωγής.

«Εχουν έρθει πρόσφατα κάποιοι όψιμοι μάρτυρες, η άποψη των οποίων στηρίζεται σε ψέματα. Και όσοι εκ των περίπου 20 μαρτύρων κατέθεσαν εναντίον του Κιμούλη και διαπιστώσαμε ότι αυτοί είναι δολίως ενεργούντες, καταθέσαμε μηνύσεις. Εχουμε καταθέσει και εναντίον δύο γιατρών για ψευδείς βεβαιώσεις» ανακοίνωσε ο δικηγόρος του ηθοποιού Βασίλης Καπερνάρος, συμπληρώνοντας ότι μηνύθηκαν και οι ηθοποιοί Ζέτα Δούκα και Δώρα Χρυσικού.

Μέσα στην 91 σελίδων αγωγή του, πάντως, ο κ. Κιμούλης εξαπολύει «μύδρους» κατά του ΣΕΗ και ζητά να του επιδικασθεί αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη. Μάλιστα, κάνει λόγο για «όνειδος στην ιστορία της σωματειακής του δράσης», η οποία -κατά τον ίδιο- «διέπεται από πλήρη μεροληψία, εκδικητικότητα και υποκειμενικότητα». Σημειώνεται ότι έχουν κατατεθεί ακόμη δύο αγωγές, με την πρώτη να στρέφεται κατά των Ζέτας Δούκα, Δώρας Χρυσικού και Νίκου Ψαρρά και τη δεύτερη κατά του ΣΕΗ, του προέδρου του πειθαρχικού του συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα και δύο ακόμη μελών του.

Στην τρίτη αγωγή, με την οποία ο Γιώργος Κιμούλης στρέφεται ξανά σε βάρος του ΣΕΗ για την οριστική διαγραφή του, κατηγορεί το σωματείο του πως δεν άκουσε ποτέ τη δική του εκδοχή έναντι των καταγγελιών που είχαν υποβάλει σε βάρος του οι Ζέτα Δούκα, Κατερίνα Γερονικολού, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Νίκος Ψαρράς, Δώρα Χρυσικού, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Φαίη Ξυλά, Μπέττυ Νικολέση, Κατερίνα Παπουτσάκη, Αιμιλία Υψηλάντη, Κώστας Αρζόγλου, Τζένη Ιωακειμίδου και Φαίη Κοκκινοπούλου.

Ο ηθοποιός καταγγέλλει το σωματείο του για «αντισυναδελφική και μεροληπτική συμπεριφορά», υπογραμμίζοντας πως στην πρόταση-γνωμοδότηση για διαγραφή του προς τα μέλη του ΣΕΗ περιλαμβάνονται ακόμη και καταγγελίες ηθοποιών οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ ενώπιόν του για να τις υποστηρίξουν.

«Η προσπάθεια στοχοποίησής μου και η απολύτως στρατευμένη και εκδικητική συμπεριφορά των μελών του ΣΕΗ, ανεξαρτήτως οργάνου στο οποίο συμμετέχουν, δεν έχει τέλος. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί το περιβόητο πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ, μερικά μέλη του οποίου αυτοευτελίζονται στις τηλεοπτικές διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημαντικό τμήμα της πολυσέλιδης αγωγής του Γιώργου Κιμούλη αφιερώνεται στη συνάδελφό του Ζέτα Δούκα, η οποία τον είχε καταγγείλει δημοσίως για κακοποιητική συμπεριφορά. «Στην περίπτωση της κυρίας Δούκα, η οποία 13 ολόκληρα χρόνια μετά με κατήγγειλε ψευδώς και τηλεοπτικώς (!) για σωματική βλάβη, δεν προσκόμισε ούτε ένα στοιχείο, μια κλήση προς την Αστυνομία, ένα ιατρικό έγγραφο ή πιστοποιητικό, έστω μια σελίδα από ένα προσωπικό ημερολόγιο στο οποίο κατέγραψε, με ημερομηνία, το συμβάν εναντίον της. Μια κατά τα άλλα δυναμική και χειραφετημένη γυναίκα απλώς μούδιασε και υπέμεινε το βίαιο περιστατικό, στο οποίο ήταν δήθεν παρόντες οι άλλοι δύο συνάδελφοί της (οι οποίοι, αντί για μάρτυρες, εμφανίζονται για λόγους σκοπιμότητας, αριβισμού και ψευδεντυπωσιασμού ως καταγγέλλοντες), οι οποίοι μούδιασαν και εκείνοι και δεν άρθρωσαν μια κραυγή, μια φωνή, μια επίκληση βοήθειας, παρά κοίταζαν τον δήθεν μαινόμενο ενάγοντα».

Αιχμές αφήνει και κατά του Νίκου Ψαρρά, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει την καταγγελία της Ζέτας Δούκα, σχολιάζοντας: «Ο κ. Ψαρράς δε, ο οποίος με εκθειάζει κατά τα λοιπά στην κατάθεσή του, έχοντας δηλαδή ύψιστο καθήκον την προστασία μιας γυναίκας, ειδικά εν προκειμένω όπου βρίσκεται θύμα δήθεν βίαιης συμπεριφοράς, με βλέπει δήθεν να τη χτυπώ και αμέτοχος παρακολουθητής 13 χρόνια μετά βρίσκει την αντρική ευθύτητα να καταθέσει εναντίον μου σκαιά, συκοφαντικά και προσβλητικά ψεύδη. Διερωτώμαι σε ποια περίπτωση ένας “μάρτυρας” γεγονότος χτυπήματος με κλοτσιά στο στέρνο μιας γυναίκας δεν θα τη μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή έστω ιδιωτικό ιατρείο, καταγγέλλοντας ο ίδιος το γεγονός στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, αφού είχε ήδη και έτοιμη μάρτυρα την κυρία Χρυσικού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This