Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Ελεύθεροι οι δύο αστυνομικοί που «λαδώθηκαν» – Τι υποστηρίζει ο ένας εκ των κατηγορούμενων

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο αστυνομικοί που είχαν συνελήφθη, επειδή «λαδώθηκαν» για να μειώσουν το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε έναν επιχειρηματία από τον επιθεωρητή εργασίας.

Στην απολογία του, ο Αστυνόμος έκανε λόγο για μία καλά σκηνοθετημένη πράξη αναφορικά με τη σύλληψή του που έγινε την περασμένη εβδομάδα, όπου άνδρες του Εσωτερικών Υποθέσεων εισέβαλλαν στο γραφείο του και του πέρασαν χειροπέδες μαζί με τον υπαστυνόμο του.

Οι δύο άνδρες αντιμετώπισαν τις κατηγορίες της δωροληψίας και της συνέργειας σε δωροληψία, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι πριν από λίγο με περιοριστικού όρους.

Η απολογία του αστυνομικού

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να απασχολούσε αλλοδαπούς χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Η επιθεώρηση εργασίας του «έγραψε» πρόστιμα με τον καταγγέλλοντα να υποστηρίζει πως πήγε στον διοικητή αστυνομικής υπηρεσίας και εκείνος του υποσχέθηκε πως θα τον… καθαρίσει. «Όταν λοιπόν ήρθε στο γραφείο μου ήταν σε απόγνωση επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε χρήματα και ότι δεν μπορούσε να πληρώσει το υπέρογκο ποσό το οποίο θα του επέβαλλε ως διοικητικό πρόστιμο η Επιθεώρηση Εργασίας, ήτοι 10.500 ευρώ ανά άτομο.

Φυσικά, εγώ τον ενημέρωσα ότι έχει ήδη κινηθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του και ότι κατόπιν της παρέλευσης του αυτοφώρου θα οδηγούνταν σε τακτική δικάσιμο», ανέφερε ο Αστυνόμος στην απολογία του.

«Το μόνο το οποίο τον συμβούλεθυσα επειδή τον λυπήθηκα που ήταν απογοητευμένος ήταν σε σχέση με το πρόστιμο το οποίο θα του επιβαλλόταν μετά βεβαιότητας από την Επιθεώρηση εργασία, να δήλωνε εγγράφως ότι οι αλλοδαποί που φαίνονταν να απασχολούσε στην επιχείρησή του ήταν μη νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα», επισήμανε ο κατηγορούμενος.

«Ποτέ μου δεν του ζήτησα τα 10.000 ευρώ που αναφέρει ψευδώς ούτε τον παρότρυνα να πάει στην Τράπεζα να μου τα φέρει και ουδέποτε επέστρεψε αφού έφυγε στο γραφείο μου. Απορία αλλά και αγανάκτηση προκαλεί ο ισχυρισμός του ότι εγώ δήθεν θα άλλαζα την κατάθεσή των συλληφθέντων Πακιστανών», ανέφερε ο Αστυνόμος στη του απολογία ενώπιον του Ανακριτή, λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος.

«Σε σχέση με την ημέρα σύλληψής μου πρόκειται για μια πολύ καλά σκηνοθετημένη ενέργεια του καταγγέλλοντος σε βάρος μου προς ίδιον όφελος. Προέβη σε ψευδή καταγγελία», πρόσθεσε ο Αστυνόμος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ