Ελεύθεροι οι δύο αστυνομικοί που «λαδώθηκαν» – Τι υποστηρίζει ο ένας εκ των κατηγορούμενων

Must Read

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο αστυνομικοί που είχαν συνελήφθη, επειδή «λαδώθηκαν» για να μειώσουν το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε έναν επιχειρηματία από τον επιθεωρητή εργασίας.

Στην απολογία του, ο Αστυνόμος έκανε λόγο για μία καλά σκηνοθετημένη πράξη αναφορικά με τη σύλληψή του που έγινε την περασμένη εβδομάδα, όπου άνδρες του Εσωτερικών Υποθέσεων εισέβαλλαν στο γραφείο του και του πέρασαν χειροπέδες μαζί με τον υπαστυνόμο του.

Οι δύο άνδρες αντιμετώπισαν τις κατηγορίες της δωροληψίας και της συνέργειας σε δωροληψία, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι πριν από λίγο με περιοριστικού όρους.

Η απολογία του αστυνομικού

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να απασχολούσε αλλοδαπούς χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Η επιθεώρηση εργασίας του «έγραψε» πρόστιμα με τον καταγγέλλοντα να υποστηρίζει πως πήγε στον διοικητή αστυνομικής υπηρεσίας και εκείνος του υποσχέθηκε πως θα τον… καθαρίσει. «Όταν λοιπόν ήρθε στο γραφείο μου ήταν σε απόγνωση επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε χρήματα και ότι δεν μπορούσε να πληρώσει το υπέρογκο ποσό το οποίο θα του επέβαλλε ως διοικητικό πρόστιμο η Επιθεώρηση Εργασίας, ήτοι 10.500 ευρώ ανά άτομο.

Φυσικά, εγώ τον ενημέρωσα ότι έχει ήδη κινηθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του και ότι κατόπιν της παρέλευσης του αυτοφώρου θα οδηγούνταν σε τακτική δικάσιμο», ανέφερε ο Αστυνόμος στην απολογία του.

«Το μόνο το οποίο τον συμβούλεθυσα επειδή τον λυπήθηκα που ήταν απογοητευμένος ήταν σε σχέση με το πρόστιμο το οποίο θα του επιβαλλόταν μετά βεβαιότητας από την Επιθεώρηση εργασία, να δήλωνε εγγράφως ότι οι αλλοδαποί που φαίνονταν να απασχολούσε στην επιχείρησή του ήταν μη νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα», επισήμανε ο κατηγορούμενος.

«Ποτέ μου δεν του ζήτησα τα 10.000 ευρώ που αναφέρει ψευδώς ούτε τον παρότρυνα να πάει στην Τράπεζα να μου τα φέρει και ουδέποτε επέστρεψε αφού έφυγε στο γραφείο μου. Απορία αλλά και αγανάκτηση προκαλεί ο ισχυρισμός του ότι εγώ δήθεν θα άλλαζα την κατάθεσή των συλληφθέντων Πακιστανών», ανέφερε ο Αστυνόμος στη του απολογία ενώπιον του Ανακριτή, λίγο πριν αφεθεί ελεύθερος.

«Σε σχέση με την ημέρα σύλληψής μου πρόκειται για μια πολύ καλά σκηνοθετημένη ενέργεια του καταγγέλλοντος σε βάρος μου προς ίδιον όφελος. Προέβη σε ψευδή καταγγελία», πρόσθεσε ο Αστυνόμος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This