Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Νέα μήνυση από την Φύτρου, που έχασε σύζυγο και παιδιά στην πυρκαγιά στο Μάτι

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι, η κ. Φύτρου που έχασε τον σύζυγό της και τα δυο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά κατέθεσε νέα μήνυση στον Άρειο Πάγο σε βάρος εκείνων που όπως υποστηρίζει δεν έκαναν το καθήκον τους για να σωθούν  ανθρώπινες ζωές.

Η Βαρβάρα Βουκάκη – Φύτρου ζητάει να αποδοθούν ευθύνες σε βάρος του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου αλλά και της πρώην Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου

Μάλιστα στη μήνυσή της αναφέρει πως δεν της χορηγήθηκαν «παράνομα και αυθαίρετα» έγγραφα τα οποία ζήτησε στο πλαίσιο της συλλογής αποδεικτικών στοιχείων «προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία» και διαπράττοντας «ποινικώς κολάσιμες πράξεις».

Η ίδια υποστηρίζει πως αν είχαν απογειωθεί και τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛΑΣ η οικογένειά της θα ζούσε, ζητώντας από τη «Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της».

Ο δικηγόρος της κ. Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος σημειώνει πως με την προσκόμιση των νέων στοιχείων θα υπάρξουν νέοι κατηγορούμενοι, ενώ τα πλημμελήματα θα μετατραπούν σε κακουργήματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ