Η Βασιλική Θάνου ζητά επιτάχυνση της «διερεύνησης» του στημένου ηχητικού

Στόχος υπόπτων κύκλων ήταν να τεθεί η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε μία ιδιότυπη ομηρία!

Must Read

Αίτηση στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη απέστειλε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου (φωτό), προκειμένου να επιταχυνθεί η διενεργούμενη ποινική προκαταρκτική εξέταση που διεξάγεται μετά την ανάσυρση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει τον Μάιο του 2016 ο αποβιώσας επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος. Οπως επισημαίνει στην αίτηση της η κυρία Θάνου, η επιτάχυνση της διαδικασίας είναι αναγκαία, αφενός προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε αδιευκρίνιστο στοιχείο και αφετέρου γιατί οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να ερμηνευτεί ως «ομηρία» του προσώπου της.

Εκτός όλων των παραπάνω, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξηγεί ακόμη πως οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη, εφόσον η μηνυτήρια αναφορά είχε κατατεθεί πριν από έξι χρόνια, είχε ερευνηθεί λεπτομερώς και τελικά αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε κρίνει με αιτιολογημένη διάταξη πως πρέπει να αρχειοθετηθεί. Κι επιπλέον, επειδή η ανάσυρση αποφασίστηκε με μοναδικό επιπλέον στοιχείο ένα ηχητικό που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ifemerida, το οποίο ο ίδιος ο Βγενόπουλος δεν προσκόμισε ποτέ, επειδή προφανώς γνώριζε πως δεν έχει καμία αποδεικτική σημασία.

Τέλος, η κυρία Θάνου σε σχέση με το σκέλος της μηνυτήριας αναφοράς στο οποίο της αποδίδεται πως αντικατέστησε τον αντιπρόεδρο του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για να επηρεάσει τη σύνθεση που θα εκδίκαζε την υπόθεση συνεργατών του Βγενόπουλου ζητά να προσκομιστεί από την Οικονομική Εισαγγελία αντίγραφο των πράξεων της νυν προέδρου και των προέδρων από το 2017 έως το 2021. Κι αυτό γιατί οι συγκεκριμένες πράξεις μαζί με εκείνες που η ίδια έχει καταθέσει για το διάστημα από το 2010 έως το 2016 αποδεικνύουν πως η συγκεκριμένη πρακτική είναι πάγια από τους προέδρους του Αρείου Πάγου, εν όψει επικείμενης συνταξιοδότησης αντιπροέδρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This