Αθωώθηκε διαδηλωτής για τη ρίψη μολότοφ σε πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα

Τον απήλλαξαν οι ένορκοι, ενώ οι δικαστές πρότειναν την καταδίκη του

Must Read

*Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Αθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε ο διαδηλωτής Νίκος Αλεξίου, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 για τη ρίψη μολότοφ στην αντιφασιστική πορεία ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο κατηγορούμενος που διώκονταν για το κακούργημα της έκρηξης και το πλημμέλημα της κατοχής εκρηκτικών υλών, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 6 έτη κάθειρξη, κατά πλειοψηφία 4-3. Οι τρεις δικαστές και ένας ένορκος τον είχαν καταδικάσει με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως της Έδρας Βικτωρίας Μαρσιώνη, ενώ τρεις ένορκοι είχαν ταχθεί υπέρ της αθώωσης του.

Η πλειοψηφία αντιστράφηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά, που απήλλαξε τον κατηγορούμενο με τις τέσσερις ψήφους των ενόρκων, ενώ οι τακτικοί δικαστές (Κλάδος, Δανιήλ, Φυντριλάκη) μειοψήφησαν, προτείνοντας την καταδίκη του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εισαγγελέας της Έδρας Ευάγγελος Κασαλιάς πρότεινε την απαλλαγή του Ν. Αλεξίου, επισημαίνοντας πως δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία ενοχής του ως προς το κακούργημα της έκρηξης, ενώ πρότεινε την απαλλαγή του για το πλημμέλημα λόγω παραγραφής της πράξης.

Ασάφειες

Στην αγόρευση του, ο Εισαγγελέας Εφετών αναφέρθηκε στις ασάφειες που προέκυψαν από τις μαρτυρίες των αστυνομικών που κατέθεσαν στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αμφιβολίες ως προς το κατά πόσο εκτοξεύτηκε μολότοφ από τον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια πορεία είχαν συλληφθεί και δικαστεί συνολικά 62 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και δικηγόρος, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για πλημμελήματα. Όλοι τους είχαν αθωωθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Στο πλευρό του Νίκου Αλεξίου κατά τη διήμερη ακροαματική διαδικασία στα δικαστήρια του Πειραιά, ήταν συναγωνιστές του, αλλά και συνάδελφοι του εργαζόμενοι ως delivery.
Σε ψήφισμα του, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου ανέφερε σχετικά με το συνάδελφο τους Νίκο Αλεξίου, πριν την έναρξη της δίκης: «Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές/αγωνίστριες. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννάει, είναι δίκαιος και αναγκαίος. Είναι αγώνας ενάντια στην λήθη και στον κοινωνικό κανιβαλισμό, είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια της τάξης μας και υπόθεση όλης της κοινωνίας.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This