Ο Φουρθιώτης είχε «αράξει» στην καρέκλα του κατηγορουμένου σε απρεπή στάση – Του έκανε παρατήρηση ο εισαγγελέας

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του έκπτωτου τηλεστάρ

Must Read

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε χθες η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο. Ο παρουσιαστής βρέθηκε και χθες στη δικαστική αίθουσα φορώντας κοστούμι, αλλά δέχτηκε παρατήρηση από τον εισαγγελέα αφού είχε «αράξει» στην καρέκλα του κατηγορουμένου σε στάση που έδειχνε ασέβεια προς το δικαστήριο.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία κατέθεσε ο ηλεκτρολόγος που εγκατέστησε το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο, εξηγώντας ότι το μηχάνημα δεν είχε υποστεί δολιοφθορά. Ο μάρτυρας, ο οποίος κλήθηκε και μετά τις δύο επιθέσεις στην κατοικία του πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου να δώσει αντίγραφα του οπτικοακουστικού υλικού στις αστυνομικές Αρχές, ανέφερε ότι, ενώ στην πρώτη επίθεση καταγράφηκε κανονικά ο πυροβολισμός, δεν συνέβη το ίδιο και στη δεύτερη.
«Δεν δούλευε ο σκληρός (δίσκος) και δεν μπόρεσα να κάνω ανάκτηση. Δεν υπήρχε ο σκληρός πάνω σε λειτουργία και δεν είχε γίνει καταγραφή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα συνέβαινε, μια διακοπή ρεύματος ή μια υπερθέρμανση» εξήγησε ο μάρτυρας.

Τρομαγμένο και ταραγμένο περιέγραψε στο δικαστήριο τον Φουρθιώτη μια γυναίκα από το οικογενειακό περιβάλλον του, η οποία κατοικούσε στο σπίτι του την επίμαχη περίοδο των επιθέσεων. «Ξαφνικά, άκουσα θορύβους, χτυπούσε ο συναγερμός, το σπίτι είναι τετραώροφο, δεν κατάλαβα ότι ήταν πυροβολισμός. Μείναμε στα δωμάτιά μας και μετά κατεβήκαμε κάτω και μας είπε η Αστυνομία ότι ήταν πυροβολισμοί. Για την έκρηξη φοβήθηκα (σ.σ.: δεύτερο περιστατικό), τρομάξαμε από τον κρότο, ξαφνικά ακούσαμε έναν δυνατό κρότο. Ο κατηγορούμενος ήταν τρομαγμένος, ταραγμένος, ειδικά με τους πυροβολισμούς είχε πρόβλημα με την καρδιά του και είχε έρθει και το ΕΚΑΒ» είπε η μάρτυρας.

Τη σκυτάλη πήρε ένας συνεργάτης του παρουσιαστή στο κανάλι, ο οποίος μιλούσε μαζί του στο τηλέφωνο την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση με πυροβολισμούς. «Εκείνο το βράδυ μιλούσα στο τηλέφωνο με τον κ. Φουρθιώτη για να διαμορφώσουμε τη σκαλέτα της εκπομπής και άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Ακουσα τον κ. Φουρθιώτη να φωνάζει και να είναι ταραγμένος. Κατάλαβα ότι αυτός ο θόρυβος μάλλον πρέπει να είναι από πυροβολισμούς. Ηταν αρκετά τρομαγμένος. Επαψε μετά να μιλάει και εγώ κάλεσα το αστυνομικό τμήμα και το ΕΚΑΒ. Στις 10 Ιανουαρίου είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό μου. Τις ημέρες εκείνες ήταν η απεργία πείνας του Κουφοντίνα και δεχόμασταν απειλές σε καθημερινό επίπεδο» είπε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Φουρθιώτη «ανεξάρτητο δημοσιογράφο» και πρόσωπο που «δεν μασάει τα λόγια του», γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα. «Υπάρχουν πολλά “παπαγαλάκια”. Είχε δημιουργήσει πολιτικές έχθρες και στον δημοσιογραφικό χώρο είχε ανθρώπους που ήταν εναντίον του» ανέφερε ο μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως ο Φουρθιώτης είχε υποβάλει μηνύσεις στην ΕΛ.ΑΣ. γιατί του αφαίρεσαν τη φύλαξη, ενώ εκείνος δεχόταν απειλές.

«Κάθε ημέρα είχαμε απειλές και εγώ είχα ακούσει απειλές στο κοντρόλ της εκπομπής» είπε. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του συνεργάτη του, ο Μένιος Φουρθιώτης ζήτησε τον λόγο προκειμένου να του υποβάλει και ο ίδιος ερωτήσεις.

Φουρθιώτης: Θυμάστε την έκρηξη με τα γκαζάκια που είχε γίνει στο φυλάκιο του σπιτιού; Εκείνο το διάστημα έκανα πάλι εκπομπή.

Μάρτυρας: Ναι, θυμάμαι ότι εκείνο διάστημα είχε μπει άτομο με όπλο στο κανάλι και χτύπησε τον κ. Φουρθιώτη στο κεφάλι.

Φουρθιώτης: Πριν από αυτά τα δυο περιστατικά θυμάστε πόσες επιθέσεις είχα δεχτεί για τις διαφωνίες μου με βουλευτές και πόσες άλλες επιθέσεις από αγνώστους είχαμε δεχτεί;

Μάρτυρας: Ναι, πάρα πολλές. Εδώ σας είπα ότι βάλανε βόμβα στο δικό μου αυτοκίνητο και ο ταξίαρχος μας είπε μετά ότι στόχο είχαν τον κ. Φουρθιώτη.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Οκτωβρίου με την απολογία του παρουσιαστή και των συγκατηγορουμένων του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This