Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε «δράκος» για 18 απόπειρες βιασμού στα Γιάννενα

Must Read

Σε φυλάκιση εννέα ετών καταδικάστηκε από το Εφετείο Ιωάννινων ένας 30χρόνος για απόπειρες βιασμού σε βάρος 18 νεαρών κοριτσιών, που διέπραξε στα Γιάννενα.

Οι απόπειρες βιασμού έγιναν τον Οκτώβριο του 2017 και μάλιστα όλες μέσα σε ένα μήνα. Ο 25χρονος «δράκος» κρυβόταν σε σκοτεινούς δρόμους της πόλης και περίμενε να περάσει κάποια κοπέλα που δεν συνοδευόταν, κυρίως της νυχτερινές ώρες. Όταν έβρισκε την ευκαιρία έθετε σε εφαρμογή το αρρωστημένο του σχέδιο. Τις ακολουθούσε πεζός, τις περισσότερες φορές μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν και όπως έγραφε η δικογραφία «επιχειρούσε ακόλαστες πράξεις σε βάρος τους, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά τους».

Τα θύματα είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες και οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν μεθοδικά το κουβάρι της υπόθεσης. Το πρώτο δικαστήριο είχε γίνει το 2020 στην Πρέβεζα και του είχε επιβληθεί ποινή πέντε ετών και με περιοριστικούς όρους είχε αφεθεί ελεύθερος. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ιωάννινων αξιοποιώντας στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις, εξιχνίασαν άμεσα 14 υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και μία περίπτωση απόπειρας βιασμού που είχε σημειωθεί στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μετά την σύλληψη του δράστη στην Αστυνομία είχαν προσφύγει και άλλα θύματα προκειμένου να καταθέσουν. Έτσι οι συνολικές περιπτώσεις επιθέσεων ανερχόταν σε 18. Ο 30χρονος κρίθηκε ένοχος. Το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This