Χαμός πάλι στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Η Πρόεδρος ζήτησε να βγει η Μάγδα Φύσσα από την αίθουσα!

«Ήταν οργανωμένη η επίθεση, επιχείρησαν στοχευμένα», κατέθεσε φίλος του Πάυλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας

Must Read

Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, φίλος του Παύλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, κατέθεσε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υποστηρίζοντας τα όσα είχε πει και πρωτοδίκως.

Ότι δηλαδή ο Γιώργος Ρουπακιάς ήθελε να σκοτώσει και πως τον είδε να μαχαιρώνει τον Παύλο Φύσσα δύο φορές. Μίλησε για οργανωμένη επίθεση σε βάρος του φίλου του, αλλά και σε βάρος της υπόλοιπης παρέας τους.




Πάντως, η ένταση δεν έλειψε για μια ακόμη ημέρα, καθώς η Πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τη Μάγδα Φύσσα να βγει από την αίθουσα, μετά την έντονη αντίδραση της μητέρας του Παύλου, στις συνεχείς ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων (σ..σ κυρίως ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου), για τη μουσική του και τους στίχους του.

Μάγδα Φύσσα: Για τους στίχους του τελικά τον σκοτώσατε; Για τους στίχους; Θα κάνετε καμία ερώτηση; Ποιον δικάζετε τον μάρτυρα; Πόσο γελοίος μπορεί να είσαι; Άντε κλείσου σε κάνα άσυλο που θες να σαι και δικηγόρος….

Πρόεδρος: Να περάσετε έξω.

Μάγδα Φύσσα: Θα περάσω έξω γιατί δεν μπορώ να τον ακούω…

Η κατάθεση του μάρτυρα

Όλα ξεκίνησαν νωρίς, είπε ο μάρτυρας, από την καφετέρια «Κοράλλι», όπου παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα. «Καταλαβαίναμε επιθετικά και έντονα βλέμματα πάνω μας από μέλη της Χρυσής Αυγής που επίσης βρίσκονταν εκεί. Όταν βγήκαμε έξω και ξεκίνησε η ένταση, άτομα από το Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας χτύπησαν δύο φορές τον Παύλο και άλλους από την παρέα, αλλά έφευγαν και ξαναγύριζαν, σαν κάτι να περίμεναν», φέρεται να κατέθεσε ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος.




Και συνέχισε: «Ακούγαμε τα άτομα που έλεγαν θα σας γ… Εγώ δέχθηκα ένα χτύπημα. Έρχονταν πέντε άτομα χτυπούσαν τον Παύλο, μετά έφευγαν και μετά ξαναήρθαν. Μου φάνηκε πολύ περίεργο αυτό. Οι τελευταίοι πέντε έκαναν έναν κλοιό… Λες και έκαναν χώρο στο Ρουπακιά για να τον μαχαιρώσει. Πιστεύω ότι τον περίμεναν τον Ρουπακιά …  O Παύλος είπε το έκανε αυτός. Μαζεύτηκε κόσμος. ήρθε μια νοσηλεύτρια έπιασε το σφυγμό του Παύλου και είπε αμέσως ασθενοφόρο. Πήγαμε στο νοσοκομείο εκεί μάθαμε ότι κατέληξε.».

Μίλησε και για τις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος ενάμισι χρόνο αργότερα: «Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν θα είσαι ο επόμενος».




Πρόεδρος: Γιατί έγινε η επίθεση;

Μάρτυρας: Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Κάποια άτομα μας γνωρίζουν. Εγώ είδα δύο κινήσεις, το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι.

Εισαγγελέας: Τι έκανε ο Φύσσας;

Μάρτυρας: Αμυνόταν.

Μάλιστα όπως είπε, ο Ρουπακιας, μπήκε ανάποδα στον δρόμο και η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να κατευθυνθεί απευθείας στον Παύλο Φυσσα.

Πρόεδρος: Γιατί κατευθύνθηκε στον Παύλο και όχι σε εσάς;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Ο Ρουπακιας μόλις τον μαχαίρωσε πήγε να φύγει…

Πρόεδρος: Πώς τον συνέλαβαν;

Μάρτυρας: Πιθανότατα τον είδαν οι αστυνομικοί. Δεν μπορούσε να φύγει γιατί είχε έρθει το περιπολικό. (…) Ήρθε μια αστυνομικός και άκουσα να λέει “παιδιά όχι και μαχαίρια”. Το έλεγε γενικώς, δεν κατάλαβα να το έλεγε σε κάποιον συγκεκριμένα. Οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Μάρτυρας: Στο Κοράλλι δεν είδα κάτι συγκεκριμένο δύο άτομα που φορούσαν μαύρη μπλούζα ανάποδα και παντελόνι παραλλαγής. Δεν τους ήξερα αυτούς.

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα. Το κατάλαβα από την εμφάνιση τους. Μας κοιτούσαν έντονα και περίεργα είναι η αλήθεια. Μας κοιτούσαν επιθετικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This