Οι δύο μαρτυρίες που… ζεμάτισαν τον Φιλιππίδη

Δύο νέες καταθέσεις-φωτιά για Φιλιππίδη στην πολύκροτη δίκη! Ξέσπασε σε κλάματα η Ελπίδα Νίνου!

Must Read

Με καταθέσεις δύο μαρτύρων του περιβάλλοντος των καταγγελλουσών συνεχίστηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή αρχίζει και πάλι παρέλαση γνωστών ηθοποιών και ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου από το βήμα του μάρτυρα.

Την «αυλαία» ανοίγουν σήμερα η Τζούλη Σούμα και η Ανδρομάχη Δαυλού, την Πέμπτη θα ακολουθήσουν οι Κατερίνα Παπαμερή, Κάτια Δανδουλάκη και Λένα Δροσάκη, ενώ την Παρασκευή τη σκυτάλη θα πάρει η Εβελίνα Παπούλια.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η ξαδέλφη της τρίτης καταγγέλλουσας, η οποία έμαθε τι της συνέβη το 2019. «Η τρίτη καταγγέλλουσα μου είπε τι της συνέβη για πρώτη φορά το 2019. Είμαι πρώτη της ξαδέλφη. Οταν συνέβη το 2014, δεν μου είχε πει κάτι. Τότε είχα περισσότερες σχέσεις με την αδελφή της, γιατί δουλεύαμε στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα. Ούτε η αδελφή της το γνώριζε τότε» ανέφερε η μάρτυρας.

Δημητρακόπουλος: Μπορεί να έγινε απόπειρα και να μην το είπε στην αδελφή της;

Μάρτυρας: Πιστεύω δεν ήθελε να τη στεναχωρήσει.

Δημητρακόπουλος: Πιστεύετε ότι είναι σημαντικό γεγονός στη ζωή μιας γυναίκας μια απόπειρα βιασμού;

Μάρτυρας: Φυσικά. Αλλά κάθε άνθρωπος το αντιμετωπίζει διαφορετικά. Υπάρχουν και μηχανισμοί απώθησης.

Δημητρακόπουλος: Κρατούσε ημερολόγιο που έγραφε και τους απλούς τσακωμούς. Αυτό δεν το έγραψε. Ούτε ένα στοιχείο…

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι υπάρχουν πράγματα που δεν θες να τα αντιμετωπίσεις. Δεν μπορείς να τα διαχειριστείς και να τα πεις ούτε στον εαυτό σου.

Δημητρακόπουλος: Το 2019, που το μάθατε, υπάρχει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι σας το είπε τότε και όχι το 2021;

Μάρτυρας: Από κοντά μιλήσαμε.

Δημητρακόπουλος: Εμ, αυτή είναι η δίκη! Ερχεστε όλοι εδώ και λέτε ιστορίες.

Ακολούθησε η κατάθεση παιδικής φίλης της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία ήταν παρούσα σε περιστατικό τηλεφωνικής παρενόχλησης από τον Φιλιππίδη. «Ημουν μάρτυρας σε περιστατικό στο αμάξι της το 2008-2009. Ενα περιστατικό πολύ βίαιο, που δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Εβλεπα έναν άνθρωπο να βιώνει ψυχικό πόνο. Είναι η αδελφή που δεν είχα. Με συγκινεί όλο αυτό που της έχει συμβεί» είπε η μάρτυρας, εξιστορώντας τη σχέση που έχει με την πρώτη καταγγέλλουσα.

«Εκείνο το βράδυ είχα πάρει άδεια από το ραδιόφωνο για να δω την παράσταση με την Αλεξάνδρα. Την έπαιρνε δεκάδες φορές τηλέφωνο. Κάποια στιγμή το σήκωσε και την ακούω να λέει σε απόγνωση, με μεγάλο πόνο και απελπισία: “Μη με παίρνεις τηλέφωνο, δεν μπορώ άλλο αυτή την κατάσταση”. Τη ρώτησα ποιος είναι και μου λέει ο Φιλιππίδης. “Δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση”. Το περιστατικό αυτό ήταν πολύ βίαιο σε αυτή την τρυφερή ηλικία των 20-21 ετών» συμπλήρωσε.

Η μάρτυρας σημείωσε πως για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση έμαθε από τις εφημερίδες. «Αυτά τα περιστατικά δημιουργούν το αίσθημα της ντροπής. Το άτομο που του συμβαίνει ντρέπεται. Το είδα από ιστοσελίδα, είδα τα αρχικά του ονόματός της και κατάλαβα. Της έστειλα μήνυμα και της είπα διάβασα αυτό κι έχω να σου θυμίσω αυτό το περιστατικό» είπε.

Πρόεδρος: Σας προσδιόρισε την κατάσταση, όταν έλεγε ότι δεν αντέχει αυτή την κατάσταση;

Μάρτυρας: Παρενόχληση. Μου έδωσε να καταλάβω ότι την παίρνει τηλέφωνα συνεχώς και την παρενοχλεί.

Ενορκος: Γιατί δεν σας ανέφερε τον βιασμό;

Μάρτυρας: Το απάντησα. Υπάρχουν αισθήματα ενοχής, φόβου, ένα απάνθρωπο συναίσθημα.

Πρόεδρος: Το είχε πει σε άλλους. Σε εσάς γιατί όχι;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Σε όποιον το είπε γνώριζε τον Φιλιππίδη. Εγώ δεν τον ήξερα τον άνθρωπο. Εγώ ήμουν άνθρωπος της οικογένειάς της.

Ενορκος: Θυμάστε αν το περιστατικό που περιγράφετε έγινε πριν ή μετά τα περιστατικά που καταγγέλλει;
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι ακριβώς.

«Είχα ακούσει να τον χαρακτηρίζουν ελεεινό και τρισάθλιο τον κατηγορούμενο. Υπήρχε η γνώση στον χώρο για τον χαρακτήρα του. Ο κόσμος δεν το ήξερε αυτό. Υπήρχε κάλυψη από όλα τα μέσα. Υπήρχε ένα “γλείψιμο” στο πρόσωπό του. Είχε τη δύναμη να ελέγξει για το τι θα βγαίνει προς τα έξω. Αυτή τη δύναμη δεν την έχουν όλοι οι ηθοποιοί. Ολοι στον χώρο μάς έλεγαν ότι ήταν παντοδύναμος» κατέληξε η μάρτυρας. Στο σημείο αυτό η Ελπίδα Νίνου ξέσπασε σε κλάματα στο ακροατήριο, με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο να ζητά ονόματα και τηλέφωνα από τη μάρτυρα σχετικά με τους ανθρώπους που τον χαρακτήρισαν έτσι.

Αίτημα κατέθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος προκειμένου οι μάρτυρες να φέρουν τις τηλεφωνικές συσκευές εκείνης της περιόδου προκειμένου να αποδειχθεί εάν υπήρξαν μηνύματα από τις καταγγέλλουσες προς τους μάρτυρες στα οποία να καταφέρονται κατά του ηθοποιού. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει σχετικά με το αίτημα, ενώ η πολιτική αγωγή επέκτεινε το αίτημα ζητώντας να ανοίξει το facebook του Πέτρου Φιλιππίδη, «μέσα στο οποίο υπάρχουν όλα!», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This