Τι κατέθεσαν η μητέρα και η αδερφή του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς

Τα ψυχωσικά επεισόδια και οι εμμονές του κατηγορούμενου

Must Read

Συνεχίστηκε την Δευτέρα η δίκη για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021, από τον σύντροφό της. Η δίκη που ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου διεξάγεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια από την αστυνομία της Σύρου και στη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής της δίκης για τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, κατέθεσε η μητέρα, ο πατέρας, η αδερφή και ο θείος του κατηγορούμενου.

Η μητέρα του περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια τον γιο της, χαρακτηρίζοντας τον άριστο μαθητή που «ουδέποτε είχε δώσει αφορμή με τη συμπεριφορά του τόσο στο σπίτι του όσο και ζωή του». Για τον χαρακτήρα του είπε στο δικαστήριο ότι πρόκειται για ένα κλειστό παιδί που δεν έπαιρνε καμία πρωτοβουλία και απέφευγε να βρίσκεται και με συγγενείς.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι γονείς και η αδερφή του δράστη, ο 30χρονος από το 2014 παρουσίαζε ψυχωσικά επεισόδια, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτά τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα η μητέρα του να τον επισκέπτεται συχνά στην Αθήνα.

Ο 30χρονος παρουσίαζε ψυχική αστάθεια, με τους ειδικούς να αποφαίνονται ότι έπασχε από διπολική διαταραχή και δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις αγωγές των δύο ψυχολόγων και ενός ψυχιάτρου, που τον παρακολουθούσαν.

Αυτός ήταν και ο λόγος που παρουσίαζε μέχρι και το 2021 διάφορα ψυχωσικά επεισόδια. Όπως ανέφερε η μητέρα του είχε εμμονές ότι είναι υιοθετημένο παιδί και ότι τον παρακολουθούν, έκλεινε τα αυτιά του, ενώ ένα μήνα πριν πάει στη Φολέγανδρο έπαθε μια ακόμα κρίση.

Για τη σχέση του με τη Γαρυφαλλιά κατέθεσαν ότι τη γνώρισε από κοινή παρέα, την είχαν δει όταν ερχόταν στο σπίτι τους, ενώ για τις μοιραίες διακοπές στη Φολέγανδρο, δήλωσαν ότι προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, προτείνοντας του εναλλακτικά τις παραλίες της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.

Ο πατέρας του 30χρονου κατέθεσε για τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά την δολοφονία της άτυχης Γαρυφαλλιάς, καθώς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε στη Φολέγανδρο. Στις καταθέσεις έγινε λόγος και για χρήση κάνναβης από τον κατηγορούμενο κατά το παρελθόν, που το είχαν καταλάβει και ο ένας ψυχολόγος και η αδερφή του.

Αναφερόμενοι στο τι έγινε μετά το έγκλημα υποστήριξαν ότι ο 30χρονος δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον: «Μας πήραν τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν ότι ο Δημήτρης κατηγορείται για δολοφονία. Την επόμενη ημέρα φύγαμε για την Φολέγανδρο, παρόλα αυτά δεν μας επέτρεψαν να τον δούμε. Όταν καταφέραμε να τον δούμε, διαπιστώσαμε ένα παιδί φοβισμένο και ταραγμένο, το οποίο ούτε που μας γνώρισε».

Είπαν ότι τον επισκέπτονταν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο επισκεπτήριο στην ψυχιατρική κλινική της φυλακής και πάλι δεν ήταν σε θέση να τους μιλήσει.

Η τρίτη μάρτυρας υπεράσπισης ήταν η αδερφή του 30χρονου. Και εκείνη αναφέρθηκε στη στενή σχέση που είχαν, ενώ κατά την διάρκεια της καραντίνας ήταν σχεδόν μαζί στο σπίτι της και μίλησε και για προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο αδερφός της.

Η υπόθεση θα συνεχιστεί στις 12 Δεκεμβρίου, οπότε και θα υπάρξει η κλήτευση των πραγματογνωμόνων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This