Προφυλακιστέοι οι ληστές του ΑΧΕΠΑ – Ελεύθερη υπό όρους η 39χρονη

Must Read

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή ανεφοδιασμού μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ), την περασμένη Τετάρτη, στο πανεπιστημιακό ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Οι δύο άνδρες, 35 και 41 ετών, απολογήθηκαν σε τακτικό ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Σε αντίθεση με αυτούς, ελεύθερη υπό όρους, αφέθηκε η 39χρονη συγκατηγορούμενή τους, η οποία διώκεται για απλή συνέργεια στη ληστεία. Οι όροι που της επιβλήθηκαν είναι η αυτοπρόσωπη εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας όπου και απολογήθηκαν διαδοχικά.

Οι συλληφθέντες που έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές, δεν αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι όμως ότι ήταν… «προσεχτικοί» στο να μην υπάρξουν θύματα.

Η 39χρονη αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στη ληστεία και τις κατηγορίες για κατασκοπεία της περιοχής με στόχο να ενημέρωνει τους δύο άνδρες για την άφιξη της χρηματαποστολής.

Επιπλέον εις βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών που εντοπίστηκαν κατά τις κατ’ οίκον έρευνες.

Οι κατηγορούμενοι έστειλαν συντροφικούς χαιρετισμούς σε όσους τους στέκονται αλληλέγγυοι, σε κείμενο που υπέγραψαν και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν από νωρίς δεκάδες άτομα του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου που κατά διαστήματα φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης προς τους διωκόμενους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This