Να σταματήσει η δίκη του ΤΤ ζητούν 72.000 μικρομέτοχοι, αλλιώς θα στραφούν εναντίον του εκκαθαριστή!

Must Read

Να σταματήσει η δίκη των στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) ζητούν με εξώδικό τους οι μικρομέτοχοι στην εκκαθαρίστρια εταιρεία PQH.

Οι 72.000 μικρομέτοχοι, που εμφανίστηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της δίκης και ζήτησαν την απαλλαγή των στελεχών του Τ.Τ. από τις κατηγορίες για τις οποίες διώκονται, προχώρησαν σε εξώδικο προς τον εκκαθαριστή, ώστε να μη ζητήσει τη συνέχιση της δίκης, η οποία είναι κατ’ αυτούς προσχηματική. Δίδουν δε εντολή στον εκκαθαριστή να προχωρήσει σε γενική συνέλευση, ώστε να ληφθεί η όποια απόφαση.

Στην περίπτωση που ο εκκαθαριστής ζητήσει συνέχιση της ποινικής διαδικασίας αυθαίρετα προ της διενέργειας γενικής συνέλευσης, οι 72.000 μικρομέτοχοι απειλούν να στραφούν εναντίον της εκκαθαρίστριας ως εταιρία, αλλά και των προσώπων του Δ.Σ. σε ατομικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι η εκκαθαρίστρια δεν έχει δηλώσει πολιτική αγωγή στο επίμαχο θέμα της απάτης και θα αποτελέσει παράδοξο η εκ των υστέρων εμπλοκή της. Και αυτό διότι το συγκεκριμένο θέμα, όπως δηλώνει η ίδια η PQH στην παράσταση πολιτικής αγωγής, δεν την αφορά. Επομένως, η εμπλοκή της δεν θα αποφέρει κανένα όφελος στους μετόχους, ενώ, αντίθετα, θα προκαλέσει επιπλέον έξοδα (δικηγόροι κ.λπ.), τα οποία θα αφαιρεθούν από το καθαρό ποσό της εκκαθάρισης.

Νομικοί κύκλοι, πάντως, αμφισβητούν και τη νομιμότητα εγκλήσεως της εκκαθαρίστριας, αφού το εκλεγμένο από Γ.Σ. διοικητικό συμβούλιο του Τ.Τ. στην εποχή που έγιναν τα πορίσματα δεν προέβη σε νομικές ενέργειες, αλλά απάντησε στα ευρήματα της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της αποδέχθηκε τις απαντήσεις, αρχειοθετώντας την υπόθεση, χωρίς να επιβάλει ούτε καν επίπληξη στην τράπεζα.

Η πρώτη σελίδα της έκθεσης επίδοσης των μικρομετόχων προς την εκκαθαρίστρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This