Εισαγγελείς Διαφθοράς για Στουρνάρα: Έλεγε ότι «όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουμε δικαστικούς και μάρτυρες»!

Must Read

Η έρευνα για την υπόθεση Novartis προχωράει και οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές. Σύμφωνα με το documentonews.gr, υπάρχει έγγραφο, το οποίο υπογράφουν τρεις Εισαγγελείς και βάζει στο κάδρο πολιτικά πρόσωπα για εκβιασμούς, μηχανορραφίες και επαφές με προστατευόμενους μάρτυρες, με στόχο τον εκφοβισμό, ώστε να τιναχτεί η έρευνα στον αέρα.

Το έγγραφο αποτελεί κοινή αναφορά της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των Εισαγγελέων Στυλιανού Μανώλη και Χρήστου Ντζούρα και διαβιβάστηκε στη Βουλή μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, στις 16 Οκτωβρίου.

Οι τρεις Εισαγγελείς είχαν αλλεπάλληλες επαφές με τον Νίκο Μανιαδάκη, o οποίος από προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Novartis, όταν επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Όπως καταθέτουν, ο Μανιαδάκης, τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2018, όταν ακόμη ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας, τους ενημέρωσε πως τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας και, αφού του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε λέγοντας πως αυτός και άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα, όταν αλλάξει η κυβέρνηση, θα τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες. 

Η ΕΠΑΦΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γιάννης Στουρνάρας έχει παραδεχθεί σε ανύποπτο χρόνο την επαφή του με το Νίκο Μανιαδάκη όταν τον κάλεσε σε γεύμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όταν ήταν, δηλαδή, προστατευόμενος μάρτυρας. Ταυτόχρονα, επαφές με το Μανιαδάκη παραδέχθηκε (αμέσως αφότου συνελήφθη) και ο Άδωνης Γεωργιάδης. Δημόσιες απειλές εναντίον των μαρτύρων είχαν εξαπολύσει και ο Άδωνης Γεωργιάδης (με τα περίφημα θα τους γδάρω), αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς.

Από την αναφορά των τριών Εισαγγελέων φαίνεται πως ο Μανιαδάκης σε κάποια φάση  μετέφερε τις απειλές του Στουρνάρα. Και το ερώτημα, βέβαια, είναι: αν αυτό αληθεύει, ο Μανιαδάκης μετέφερε τις απειλές Στουρνάρα επειδή τρομοκρατήθηκε, όπως έλεγε, ή επειδή  ήθελε να τρομοκρατήσει τους Εισαγγελείς που έκαναν την έρευνα, μεταφέροντας το μήνυμα πως κινδυνεύουν από τη νέα κυβέρνηση;

Ένα άλλο βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι εάν το κλίμα τρομοκρατίας προς τους μάρτυρες και τους εισαγγελείς, που δημιουργήθηκε από τα ερευνόμενα πολιτικά πρόσωπα με δημόσιες δηλώσεις, είχε και τη μορφή απειλών σε προσωπικές επαφές;

Και να σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη έρχεται την ώρα που η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ θέτουν ζήτημα εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την προανακριτική Επιτροπή, επειδή θεωρείται ότι γνώριζαν τα στοιχεία των μαρτύρων…

Μετά από αυτό, αναμένεται, λογικά, να τεθεί ζήτημα ποινικής εξέτασης ευθυνών του Γιάννη Στουρνάρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This