Κυριακή 13/6/2021

Απάντηση Στουρνάρα στο έγγραφο των τριών εισαγγελέων

Απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας στο έγγραφο των τριών εισαγγελέων, που έκανε αναφορά για «απειλές» του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σχετικά με την υπόθεση Novartis.

«Το έγγραφο των τριών, ήδη κατηγορουμένων, εισαγγελέων μόνον θυμηδία προκαλεί», τονίζει ο κύριος Στουρνάρας.

Επιπλέον, αναφέρει ότι «ισχυρίζονται οι τρεις εισαγγελείς ότι ο κ. Μανιαδάκης τον Οκτώβριο –Νοέμβριο 2018 τους ανέφερε ότι τάχα τον εξεβίασα απειλώντας τον ότι “όταν αλλάξει η κυβέρνηση ο ίδιος με δύο άλλα πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς” κλπ».

Δηλαδή, σύμφωνα με τον ίδιο, «1ον) Ισχυρίζονται ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας τους δήλωσε ότι απειλείται και παρά ταύτα ουδέν έπραξαν! 2ον) Μετά από ένα περίπου έτος ενώ γνώριζαν την υποτιθέμενη εκβίασή μου έσπευσαν να με απαλλάξουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε!».

«Ομολογούν δηλαδή ότι απήλλαξαν έναν ένοχο και παρέλειψαν τη δίωξη μου καίτοι γνώριζαν ότι είχα τελέσει αξιόποινες πράξεις και με τον παλαιό ΠΚ που επικαλούνται αλλά και με τον νέο, αφού ο νέος τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο 2019, αυτοί δε έθεσαν την υπόθεση μου στο αρχείο τον Αύγουστο 2019», επισημαίνει ο διοικητής της ΤτΕ.

Παράλληλα, σημειώνει: «Επίσης δεν αντιλαμβάνονται οι συκοφάντες μου, έτερο σημαντικό νομικό σφάλμα τους που ιδρύει και δική τους ποινική ευθύνη, ότι δηλαδή: Αν πράγματι “απείλησα” τον κ. Μανιαδάκη και αν “ενεποίησα” φόβο στους εισαγγελείς και ιδίως αν συντρέχουν όντως οι προϋποθέσεις του άρθρου 167Α ΠΚ (που έτσι κι αλλιώς δεν εφαρμόζεται)».

«Τότε κακώς-κάκιστα με απήλλαξαν και παρανόμως έθεσαν στο αρχείο την υπόθεση μου. Παραδέχονται δηλαδή (και ουσιαστικά αυτοκαταγγέλλονται) ότι διέπραξαν κατάχρηση εξουσίας», καταλήγει ο κ. Στουρνάρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ