Πρώην εργαζόμενος δεν άντεξε άλλο και πάει στα δικαστήρια Μηταράκη και ΕΦΚΑ!

Must Read

Αγωγή κατά του υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότη Μηταράκη και της διοίκησης του ΕΦΚΑ, με την οποία διεκδικεί αποζημίωση 20.000 ευρώ για ηθική βλάβη, υπέβαλε πρώην εργαζόμενος δήμου, ο οποίος, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας που έχουν οξυνθεί λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασής του, προσπαθεί εδώ και περίπου τρία χρόνια να επιβιώσει με μια κουτσουρεμένη προσωρινή σύνταξη.

Ο εν λόγω συνταξιούχος, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» αποτελεί έναν από τους περίπου 30.000 «απόμαχους της εργασίας» που προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με προσωρινές συντάξεις, έχοντας απέναντί τους ένα κράτος που αρνείται να τους αποδώσει, ως οφείλει, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Όπως τονίζει στην αγωγή που έκανε την περασμένη Τρίτη, τον Φεβρουάριο του 2017 κατέθεσε αίτηση συνταξιοδότησης.

Όμως έως σήμερα από τον ΕΦΚΑ του αποδίδεται μόνο η προσωρινή (631,21 ευρώ τον μήνα καθαρά) αντί περίπου του διπλάσιου ποσού, όπως αναφέρει, το οποίο έπρεπε να του είχε αποδοθεί ως «οριστική σύνταξη».

Μάλιστα, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν του έχουν απαντήσει πότε θα λάβει την οριστική. Δεδομένου ότι δεν έχει άλλα έσοδα και τα πάγια μηνιαία έξοδά του αναλογούν σε 635 ευρώ τον μήνα (ενοίκιο, λογαριασμοί, ιατρικά έξοδα και δαπάνες μετακίνησης και σίτισης), όπως αναφέρει, εδώ και περίπου τρία χρόνια ζει «σε αφόρητη κατάσταση ένδειας».

Στο δικόγραφο υποστηρίζει, επίσης, ότι δανείζεται από φίλους για να ζήσει, καθώς και πως «όλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει (όπως η νόσος υπερλιπιδαιμίας) συνδέονται άμεσα και αποκλειστικά με τη χρονίζουσα και μετέωρη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ζήτημα της οριστικής συνταξιοδότησής του».

Με αφορμή την αγωγή του συνταξιούχου, ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος δήλωσε στη «δημοκρατία» ότι «όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν στα χρόνια της κρίσης, αφού πρώτα μας εξαθλιώνουν, στη συνέχεια μας αρρωσταίνουν. Δεν έχουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας αναμένοντας 40 μήνες για τις οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης.

Και όλα αυτά επειδή δεν μας δίδονται τα αυτονόητα. Από αξιοπρεπείς εργαζομένους μάς κατάντησαν ζήτουλες συνταξιούχους. Κύριε Μηταράκη, έπρεπε από χθες να είχαν δοθεί οι οριστικές συντάξεις μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This