Παρασκευή 18/6/2021

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος «πάγωσε» πλειστηριασμό ακινήτου στο Κολωνάκι, όπου στεγάζεται το γραφείο του

Το «πάγωμα» του πλειστηριασμού του γραφείου που διατηρούσε επί σειρά ετών στο Κολωνάκι πέτυχε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο διασημότερος Έλληνας δικηγόρος, με παρουσία δεκαετιών στα έδρανα της Ευελπίδων και του Εφετείου, ο οποίος προσφάτως βρέθηκε και στη θέση του κατηγορουμένου για την υπόθεση της μαφίας του Κορυδαλλού, κατόρθωσε στο παρά πέντε να λύσει τον γόρδιο δεσμό που λίγο έλειψε να του στοιχίσει το ακίνητο της οδού Δημοκρίτου, από το οποίο έχουν κατά καιρούς περάσει αμέτρητοι επώνυμοι, επιχειρηματίες και μέλη της αθηναϊκής ελίτ, που του εμπιστεύονταν τις ποινικές και αστικές υποθέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προγραμματισμένος πλειστηριασμός του ακινήτου, που θα έβγαινε στο σφυρί για οφειλές ύψους 100.000 ευρώ προς την Alpha Bank, ανεστάλη, καθώς η τράπεζα και ο οφειλέτης ήρθαν σε συμφωνία. Το νομικό τμήμα της τράπεζας είχε κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την είσπραξη της επίμαχης οφειλής που παρέμεινε σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού ο οφειλέτης δήλωνε αδυναμία εξόφλησης.

Συμβιβαστική λύση

Εφόσον δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά του ποινικολόγου, τότε η τράπεζα προχώρησε στο επόμενο βήμα, του πλειστηριασμού. Μάλιστα, η αξία του συγκεκριμένου ακινήτου, που εκτείνεται σε 213 τ.μ., αποτιμήθηκε στο 1.200.000 ευρώ, ενώ η τιμή εκκίνησης για τους ενδιαφερομένους ορίστηκε το ποσό των 441.000 ευρώ.

Εν τέλει, λίγο πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία του πλειστηριασμού τράπεζα και οφειλέτης κατέληξαν σε μια συμβιβαστική λύση, που φαίνεται προς το παρόν να γλιτώνει τον ποινικολόγο από την απώλεια του ακινήτου. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, ο δικηγόρος οφείλει να εκπληρώσει σε διάστημα 15 ημερών τους όρους της συμφωνίας για την αποπληρωμή τους χρέους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η τράπεζα έχει τη δυνατότητα να επανέλθει με νέα ημερομηνία πλειστηριασμού.

Πάντως, αυτός δεν είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ανοιχτά μέτωπα που έχει σε οικονομικό επίπεδο είναι πολλά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ