Υπόθεση Novartis: Η επιστολή της Τουλουπάκη για τους προστατευόμενους μάρτυρες φέρνει ανατροπές

Must Read

Ένα έγγραφο που έστειλε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στην υπόθεση Novartis.

Tην επιστολή της εισαγγελικής λειτουργού  έφερε στη δημοσιότητα η «Καθημερινή» και σύμφωνα με αυτή υποστηρίζει πως οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες που κατήγγειλαν χρηματισμό πολιτικών προσώπων, είναι τα ίδια πρόσωπα που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές.

«Αξιοποιώντας τα συγκεκριμένα στοιχεία καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε τουλάχιστον τον έναν εκ των δύο προσώπων, τον οποία εν συνεχεία καταστήσαμε προστατευόμενο μάρτυρα στην ενώπιον μας διαδικασία και ακολούθως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος με την κωδική ονομασία ‘’Μάξιμος Σαράφης’’», αναφέρει η Ελένη Τουλουπάκη στο έγγραφο.

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία προβλέπεται ότι οι μάρτυρες, με τις καταθέσεις των οποίων ενεπλάκησαν 10 πολιτικά πρόσωπα, προσδοκούσαν οικονομικό όφελος. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν μπορούσαν να τεθούν σε καθεστώς προστασίας και οι καταθέσεις τους είναι άκυρες.

«Περιγράφονται μεταξύ άλλων (με κωδικές ονομασίες που δεν μου επιτρέπεται να αποκαλύψω) δύο μάρτυρες των αμερικανικών αρχών. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο οι συγκεκριμένοι μάρτυρες είχαν πρόσβαση και γνώση σε αποδεικτικό υλικό αναφορικά με δωροδοκίες που έλαβαν χώρα από πλευράς Novartis, σε αξιωματούχους στην Ελλάδα’», ανέφερε στο έγγραφο η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς.

«Τα στοιχεία του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» αναφέρονται στο συνταγμένο στην αγγλική γλώσσα έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς», προσθέτει η Ελένη Τουλουπάκη, ωστόσο δεν αναφέρει ρητά πως είναι το ίδιο πρόσωπο που κατέθεσε στην Αμερική. Παραθέτει πολλά στοιχεία για το πρόσωπο της, όπως το email που κατασχέθηκε από τα γραφεία της Novartis και περιγράφει με λεπτομέρειες τον ρόλο της.

«Βλέπεις τον ρόλο της τόσο σημαντικό, ώστε να της προσφερθεί η θέση του CPO, από τη στιγμή που ασχολείται με σοβαρά με Υπουργεία και αρχές, σχετικά με εξαιρετικά εμπιστευτικά ζητήματα; Αν ναι, θα προκρίνετε μία προαγωγή ανέφερε email υπαλλήλων της Novartis προς την ελληνική Novartis με ημερομηνία 13 Απριλίου 2013.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές για τους προστατευόμενους μάρτυρες, ποια ανταλλάγματα πήραν, αλλά και για το περιεχόμενο των καταθέσεων τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This