Novartis: Νέο έγγραφο… φωτιά και δήλωση «βόμβα» του προέδρου της προανακριτικής

Must Read

Ένα νέο έγγραφο, βάσει του οποίου καταρρέει κάθε θεωρία περί «σκευωρίας», για το σκάνδαλο της Novartis φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «ΚΟΝΤΡΑ».

Πρόκειται για μια επιστολή των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη, από 30 Σεπτεμβρίου, προς τους αντιεισαγγελείς Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη, οι οποίοι χειρίζονται την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης Novartis.

Δείτε επίσης: Η υπόθεση Novartis σε αριθμούς

Στην επιστολή τονίζεται ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους άκρως απόρρητα έγγραφα ξένων αρχών και στοιχεία της δικογραφίας από τα οποία προκύπτει με σαφήνεια ο λόγος κλήτευσης των δύο εναπομεινάντων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Στην υπηρεσία μας τηρούνται και άκρως απόρρητα έγγραφα ξένων αρχών, αλλά και στοιχεία εκ της κεντρικής δικογραφίας της Novartis, εκ των οποίων προκύπτει με σαφήνεια ο λόγος της κλήτευσης των συγκεκριμένων δύο εναπομείναντων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος αλλά και ότι γνωρίζουν κρίσιμα γεγονότα για την υπόθεση, με αποτέλεσμα να καταρρέει κάθε θεωρία περί «στημένων μαρτύρων» και «σκευωρίας».

Τα έγγραφα αυτά δεν δυνάμεθα μέχρι τώρα να αποστείλουμε στη Βουλή με τη δικογραφία καθόσον τούτο θα συνεπάγονταν είτε την άμεση είτε την έμμεση αποκάλυψη ταυτότητας των μαρτύρων.

Τα έγγραφα αυτά έχουν τεθεί υπόψη του τέως επόπτη μας κ. Ι. Αγγελή. Όπως όμως εξελίσσεται η υπόθεση και μετά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πλήττεται πλέον σφόδρα, πέραν της τιμής και της υπόληψής μας, και το ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που μας ζητηθεί μπορούμε να θέσουμε υπόψη σας τα ανωτέρω έγγραφα προκειμένου να σχηματίσετε ίδια άποψη επί του θέματος.

Τέλος υποβάλλουμε την παράκληση όπως η παρούσα διαβιβασθεί στη Βουλή προκειμένου να λάβουν γνώση οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Δείτε επίσης: Novartis: Νέο έγγραφο… φωτιά και δήλωση «βόμβα» του προέδρου της προανακριτικής

Τι είπε ο Γιάννης Μπούγας

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, μίλησε στον «Alpha» σχετικά με το ζήτημα εξαίρεσης Πολάκη-Τζανακόπουλου. «Ή θα σταματήσουμε τη διαδικασία ή θα εφαρμόσουμε τις διατάξεις του κανονισμού».

«Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα. Δεν είναι μια κοινοβουλευτική επιτροπή όπως οι υπόλοιπες και ο χαρακτήρας της προσδιορίζεται από τις αρμοδιότητες που είναι και εισαγγελικές. Κατά συνέπεια, αν υπάρχουν κανόνες που εμποδίζουν ένα μέλος που έχει οριστεί από την κοινοβουλευτική ομάδα να είναι και μέλος της επιτροπής, όπως λόγοι εξαίρεσης που προβλέπονται από τον κώδικα, οι κανόνες αυτοί υπερισχύουν. Εδώ έχουμε ένα ιδιότυπου νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία και τη σύνθεση της επιτροπής και αυτό πρέπει να έχουμε υπόψη μας», δήλωσε ο κ. Μπούγας.

Όσο για το αν οι Πολάκης – Τζανακόπουλος δώσουν το «παρών» στην επιτροπή παρά την απόφαση, είπε: «Οι επιλογές είναι δύο. Ή θα σταματήσει η διαδικασία της επιτροπής, διότι δεν θα έχει νόμιμη σύνθεση και θα έχουμε με βεβαιότητα ακυρότητα, ή θα εφαρμόσουμε τις διατάξεις του κανονισμού στον βαθμό που δίνουν λύση. Οι διατάξεις του κανονισμού φτάνουν μέχρι την υποβολή πρότασης μομφής. Εγώ είμαι βέβαιος ότι κανένας συνάδελφος δημοκρατικού κόμματος δεν θα φτάσει στα άκρα και δεν θα προκαλέσει το προεδρείο, προκαλώντας έτσι τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Μπορεί με μια απόφαση να μην συμφωνούμε και να μην μας αρέσει, όταν όμως λαμβάνετε με τον τρόπο που ορίζει ο κανονισμός, πρέπει να συμμορφωθούμε».

Δείτε επίσης: Υπόθεση Novartis: Η επιστολή της Τουλουπάκη για τους προστατευόμενους μάρτυρες φέρνει ανατροπές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This