Ο Mr Novartis, η… βαλίτσα και η απαλλαγή Σαμαρά διότι «δεν προέκυψαν οι απαιτούμενες ενδείξεις»

Must Read

Παρά το γεγονός ότι από τη δικογραφία της Novartis προέκυψε πως ο Κωνσταντίνος Φρουζής αφίχθη στο Μαξίμου, όπου συνάντησε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έχοντας μαζί του μια τσάντα με μωβ, κίτρινα και πράσινα χαρτονομίσματα, οι εισαγγελείς που εξέτασαν την υπόθεση εμπλοκής του Αντώνη Σαμαρά απεφάνθησαν ότι: «Δεν προέκυψαν οι απαιτούμενες ενδείξεις».

πράξη αρχειοθέτησης

Το εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, βγήκε και απαλλάσσει τον Αντώνη Σαμαρά, αφού παρότι η ύπαρξη της τσάντας με τα χρήματα αποδεικνύεται, δεν αποδεικνύεται και η παράδοσή της. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, βέβαια, ως… σχεδόν φυσική συνέχεια σειράς σκληρών δηλώσεων αλλά και μηνύσεων από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού, ιδίως αναφορικά με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το σκεπτικό της πράξης αρχειοθέτησης του σκέλους της υπόθεσης που αφορά τον πρώην πρωθυπουργό, αναφέρει: «Από τα ανωτέρω στοιχεία σαφώς προκύπτει ότι η εταιρεία Novartis και ο Κων/νος Φρουζής προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν την τότε κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους και πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, την ικανοποίηση των οικονομικών τους συμφερόντων και ειδικότερα αναφορικά με την αποζημίωση των φαρμάκων της Novartis έναντι των λοιπών φαρμακοβιομηχανιών, καθώς και την ταχύτερη και κατ’ εξαίρεση αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου προς τη Novartis.

Πιο συγκεκριμένα από τις καταθέσεις της μάρτυρος Κελέση προέκυψαν ενδείξεις περί του ότι κλείστηκε ραντεβού του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον τότε Πρωθυπουργό μέσω της γραμματείας του πρωθυπουργικού γραφείου, ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου με το αυτοκίνητό του και ότι έφυγε από τα γραφεία της εταιρείας στη Μεταμόρφωση Αττικής, προκειμένου να μεταβεί στο ραντεβού, έχοντας τοποθετήσει μια τσάντα με χρήματα στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του.

Ωστόσο, επειδή η άμεση αντίληψη της μάρτυρος δεν καλύπτει χρονικά τυχόν συμφωνία παράδοσης χρημάτων ή άλλου ανταλλάγματος ή και τυχόν τέτοια παράδοση, δεδομένου ότι η μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν ήταν παρούσα στο ραντεβού, καθώς και με το δεδομένο ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προέκυψε με ποιον συναντήθηκε τελικά ο Φρουζής στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε προέκυψε η τελική τύχη των χρημάτων, δηλαδή αν τελικά παραδόθηκαν, σε ποιον και για ποια ακριβώς αιτία, καθόσον, μάλιστα, ο Φρουζής δεν έδωσε καμία σχετικά ενημέρωση σε κανέναν για το ραντεβού αυτό, πριν ή μετά, δεν δύναται να θεμελιωθούν ενδείξεις περί του ότι ο Α. Σαμαράς συμφώνησε, ζήτησε ή έλαβε χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό αντάλλαγμα προκειμένου με συγκεκριμένες υπηρεσιακές ενέργειές του να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Novartis».

Δείτε επίσης: Αντώνης Σαμαράς: Οι σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ και ο σκοτεινός ρόλος του στη Novartis

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ανακινήσει την όλη υπόθεση, έσπευσε να βγάλει καυστική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο όχι λόγω “σκευωρίας”, αλλά γιατί δεν βρέθηκαν τα χρήματα.

Το περιεχόμενο της δικογραφίας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως και οι λόγοι που οδήγησαν τελικά τους εισαγγελείς να θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Φυσικά, ανάμεσα σε καταθέσεις και εμπιστευτικά έγγραφα -που έχουν ήδη δημοσιευθεί στον Τύπο- είναι και το ενδιαφέρον έγγραφο σύμφωνα με το οποίο τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία Σαμαρά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Στο αρχείο η Novartis για Σαμαρά, όχι λόγω “σκευωρίας” αλλά γιατί δεν βρέθηκαν τα χρήματα.

Το εισαγγελικό πόρισμα για την αρχειοθέτηση του σκέλους του σκανδάλου Novartis, που αφορά στον Αντώνη Σαμαρά και το οποίο δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, είναι άκρως ενδιαφέρον.

Όσα έχουν καταθέσει οι δήθεν ψευδομάρτυρες, από τα αλλεπάλληλα ραντεβού του επικεφαλής της Novartis (βλ. Κωνσταντίνος Φρουζής) με όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένου του τότε Πρωθυπουργού μέχρι και τη βαλίτσα γεμάτη χρήματα στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι εξόχως αποκαλυπτικά.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο κ. Φρουζής όντως πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου με μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα, ωστόσο η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, γιατί η έρευνα δεν μπόρεσε να διαπιστώσει «αν, σε ποιον και για ποια αίτια παραδόθηκαν τα χρήματα».

Με λίγα λόγια, το πόρισμα επιβεβαιώνει πως η υπόθεση δεν αρχειοθετήθηκε γιατί είναι «σκευωρία», όπως γραφικά επαναλαμβάνει η ΝΔ, αλλά επειδή δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί πού πήγαν τα χρήματα.

Μιας και ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να πει κουβέντα για την ωμή παρέμβαση του βουλευτή του, κ. Σαλμά, στη Δικαιοσύνη, περιμένουμε μήπως έχει το θάρρος να πει κάτι για τις σημερινές αποκαλύψεις».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This