Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Αθώα η Τουρκάλα Δικαστής, που έφτασε στην Ελλάδα κυνηγημένη από τον Ερντογάν

Αθωώθηκε σήμερα στο Ζ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο η Τουρκάλα Ανώτατη Δικαστής, που διώκεται στη χώρα της από την κυβέρνηση Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, για τα αδικήματα της χρήσης πλαστού διαβατηρίου και απόπειρας παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Η εν λόγω Δικαστής υπηρετούσε στα Δικαστήρια μεγάλης πόλης της Τουρκίας και ασχολούνταν με υποθέσεις τρομοκρατίας, μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος κλπ.

Μετά το πραξικόπημα, το καθεστώς Ερντογάν, αφού την απέλυσε, κατηγορώντας την -μαζί με άλλους δικαστές και εισαγγελείς- ως δήθεν μέλη «ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης», εξέδωσε και ένταλμα σύλληψης σε βάρος της. Άμεσα ακυρώθηκε η ισχύς του διαβατηρίου της, προκειμένου να εγκλωβιστεί στη χώρα.

Η ίδια, ωστόσο, κατάφερε να διαφύγει από την Τουρκία μαζί με την κόρη της ηλικίας 2,5 ετών, με σκοπό να φτάσει στη Γερμανία, για να ζητήσει άσυλο. Φθάνοντας στην Ελλάδα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, το οποίο ήταν ενδιάμεσος σταθμός για κείνη, για χρήση πλαστού διαβατηρίου και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα. Κρατήθηκε επί μέρες στα κρατητήρια και στα κέντρα μεταγωγών.

Ακολούθως δικάστηκε σε Πρώτο Βαθμό ως ένοχη για τα παραπάνω αδικήματα, με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Με σημερινή του Απόφαση, το Δικαστήριο, σε Δεύτερο Βαθμό, δέχτηκε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης, που προέβαλλε ο συνήγορος της Αλέξης Αναγνωστάκης, πως η Δικαστής κατά το χρόνο βρισκόταν σε «κατάσταση ανάγκης», προς αναζήτηση ασύλου σε ευρωπαϊκή χώρα, γεγονός που αποκλείει κάθε άδικη πράξη της.

Όπως έγινε γνωστό, η δίωξη της στην Τουρκία συνέχεται με την απόπειρα του καθεστώτος για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο Δικαστικό Έργο και το περιεχόμενο των Δικαστικών Αποφάσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ