Τετάρτη 23/6/2021

Αναβλήθηκε η δίκη των 12 πρώην στελεχών και πελατών της ΕΒΖ

Αναβλήθηκε για τις 16-12-2019 η εκδίκαση της υπόθεσης της ΕΒΖ όπου κατηγορούμενοι είναι μέλη προηγουμένων διοικήσεων  και οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας και της συνέργειας σε απιστία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Εταιρεία υπέστη ζημία περίπου 52 εκατ. ευρώ στη διάρκεια των ετών 2007-2015, λόγω παραλείψεων, διαχειριστικών και οικονομικών ατασθαλιών.

Στη δίκη κατηγορούμενοι είναι 12 άτομα, μεταξύ των οποίων πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, εμπορικοί διευθυντές καθώς και νόμιμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων – πελατών που φέρονται να επωφελήθηκαν από τη διάθεση σε αυτές, επί πιστώσει, μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης παρόλο που δεν τηρούσαν τις υπογραφείσες με την ΕΒΖ συμβάσεις.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο τη Δικαιοσύνης, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις αρχές του 2016, η τότε διοίκηση της ΕΒΖ και αφού είχε προηγηθεί διαχειριστικός έλεγχος από ανεξάρτητη εταιρεία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ