Ιπποκράτειο: Αθώοι οι γιατροί της υπόθεσης υπερσυνταγογράφησης για αιμορροφιλικούς

Must Read

«Καθαροί» είναι οι γιατροί του Αιμορροφιλικού Κέντρου του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που εμπλέκονταν σε υπόθεση υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων για αιμορροφιλικούς, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα.

Συγκεκριμένα, μια γιατρός κατήγγειλε ότι το κόστος λειτουργίας του Αιμορροφιλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ανήλθε μεσοσταθμικά στα 14,5 εκατ. ευρώ/χρόνο, μέσα σε μία πενταετία.

Παρ’ όλα αυτά, από την έρευνα δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για τους γιατρούς και η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Η Ιατρική Επιτροπή που ορίστηκε κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής, εξέτασε τους ιατρικούς φακέλους 41 ασθενών του Ιπποκράτειου και διαπιστώθηκε ότι οι ακολουθούμενες θεραπείες ήταν ενδεδειγμένες βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας.

«Προέκυψε αντιστοίχιση ανάμεσα στις εισροές και τις εκροές. Οι ποσότητες αυτές πράγματι χορηγούνται στους ασθενείς» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) σχετικά με τη συσχέτιση των χορηγηθέντων σκευασμάτων και των βεβαιώσεων κατανάλωσης από τους ασθενείς, καταδεικνύοντας ορθή ιατρική πρακτική.

Επιπλέον, από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων δεν εντοπίστηκαν μη δικαιολογημένες καταθέσεις και μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση τους. Έτσι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This