Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Ιπποκράτειο: Αθώοι οι γιατροί της υπόθεσης υπερσυνταγογράφησης για αιμορροφιλικούς

«Καθαροί» είναι οι γιατροί του Αιμορροφιλικού Κέντρου του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που εμπλέκονταν σε υπόθεση υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων για αιμορροφιλικούς, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα.

Συγκεκριμένα, μια γιατρός κατήγγειλε ότι το κόστος λειτουργίας του Αιμορροφιλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ανήλθε μεσοσταθμικά στα 14,5 εκατ. ευρώ/χρόνο, μέσα σε μία πενταετία.

Παρ’ όλα αυτά, από την έρευνα δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για τους γιατρούς και η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Η Ιατρική Επιτροπή που ορίστηκε κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής, εξέτασε τους ιατρικούς φακέλους 41 ασθενών του Ιπποκράτειου και διαπιστώθηκε ότι οι ακολουθούμενες θεραπείες ήταν ενδεδειγμένες βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας.

«Προέκυψε αντιστοίχιση ανάμεσα στις εισροές και τις εκροές. Οι ποσότητες αυτές πράγματι χορηγούνται στους ασθενείς» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) σχετικά με τη συσχέτιση των χορηγηθέντων σκευασμάτων και των βεβαιώσεων κατανάλωσης από τους ασθενείς, καταδεικνύοντας ορθή ιατρική πρακτική.

Επιπλέον, από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων δεν εντοπίστηκαν μη δικαιολογημένες καταθέσεις και μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση τους. Έτσι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ