Σάββατο 12/6/2021

Αίτημα από τις Ρουμανικές Αρχές για επιστροφή του Πάσσαρη στην Ελλάδα

Ερώτημα-αίτημα των Ρουμανικών Αρχών για την τύχη του Κώστα Πάσσαρη έχει η Ελλάδα στα χέρια της αυτή τη στιγμή. Το αίτημα, που προέρχεται από τη χώρα στην οποία είναι φυλακισμένος ο διαβόητος κακοποιός, έχει να κάνει με το αν συμφωνεί η Ελλάδα να μεταφερθεί ο Πάσσαρης εδώ, για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής, που του επιβλήθηκε εκεί (στη Ρουμανία).

Το έγγραφο αποτελεί και επιθυμία του ίδιου του Πάσσαρη, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, για να δικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου στη δευτεροβάθμια δίκη του για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας κατά τη διάρκεια της απόδρασής του, το 2001.

Δείτε επίσης: Κ. Πάσσαρης: Θέλει να έρθει να δικαστεί τον Δεκέμβριο- Τι απαντά η αδελφή του αστυνομικού που σκότωσε

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, τον περασμένο Μάιο σε 4 φορές ισόβια κάθειρξη και 71 χρόνια.

Ο 44χρονος Πάσσαρης, που φέρεται ως εμπλεκόμενος σε επτά δολοφονίες, τραυματισμούς, ληστείες, συμπλοκές, ναρκωτικά, αλλά και κινηματογραφικές αποδράσεις, δηλώνει μέσα από την φυλακή μετανιωμένος για όσα έκανε, γι’ αυτό και θέλει να εκδοθεί στην Ελλάδα και να δικαστεί για τα εγκλήματα του.

Σε 90 μέρες η Ελλάδα πρέπει να έχει απαντήσει

Ο Έλληνας κακοποιός στις 30/7/2003 καταδικάστηκε σε δις ισόβια στη Ρουμανία για την δολοφονία δύο ατόμων σε αιματηρή ληστεία. Κατά το Ρουμανικό Νόμο, με  ευεργετικό υπολογισμό της ποινής, θα μπορούσε ίσως να αποφυλακιστεί μετά το 2020.

Την Απόφαση για τη μεταφορά του καλείται να λάβει ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών του Πρωτοδικείου Αθηνών, μέσα σε σύντομη προθεσμία 90 ημερών, από τη λήψη του αιτήματος.

Εάν το αίτημα γίνει δεκτό, ο Πάσσαρης θα έρθει αρχικά να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του επιβλήθηκε στη Ρουμανία και στη συνέχεια εκείνες που του επιβλήθηκαν από τα Ελληνικά Δικαστήρια σε Πρώτο Βαθμό (4 ισόβια και 71 χρόνια φυλάκιση).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ