Ελεύθεροι υπό όρους οι δυο κατηγορούμενοι για το θάνατο Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2017

Must Read

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη στο Εφετείο θα παραμείνουν οι δύο νεαροί που καταδικάστηκαν για το θάνατο του 24χρονου Κύπριου οπαδού το ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης, που τους έκρινε ομόφωνα ένοχους για θανατηφόρα έκθεση και απρόκλητη σωματική βλάβη, επιβάλλοντας στον καθένα συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οκτώ μηνών, αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα υπό τους εξής όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αυτοπρόσωπη εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν και απαγόρευση συναναστροφής με μέλη του συνδέσμου «Αυτόνομη Θύρα 10».

Πρόκειται για σύνδεσμο οπαδών του Ηρακλή, του οποίου οι καταδικασθέντες υπήρξαν μέλη, όπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 24χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν καταδιωκόμενος από ομάδα ατόμων, στην οποία συμμετείχαν και οι δύο καταδικασθέντες, επιχείρησε να διασχίσει την οδό Αγίου Δημητρίου και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου παραπέμφθηκε σε δίκη στο Πλημμελειοδικείο και αθωώθηκε.

Δεν συμμετείχαν σε άλλα περιστατικά

Το περιστατικό συνέβη στις 27 Απριλίου 2017, ύστερα από αγώνα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ για την ίδια υπόθεση κατέστησαν κατηγορούμενοι ακόμη τρεις νεαροί, που παραπέμφθηκαν στο εδώλιο του ΜΟΔ και αθωώθηκαν.

Για τους δύο που κρίθηκαν ένοχοι, το δικαστήριο αποφάσισε ότι είχαν συμμετοχή μόνο στο θανατηφόρο συμβάν και όχι στις δύο επιθέσεις που προηγήθηκαν εναντίον άλλων φίλων του ΠΑΟΚ, κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν αντικείμενα με διακριτικά του ΠΑΟΚ.

Εκφωνώντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο πρόεδρος, τόνισε ότι οι ισχυρισμοί των δυο καταδικασθέντων -στους οποίους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας καθώς δεν είχαν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας κατά την τέλεση της πράξης τους- δεν έπεισαν τους δικαστές, ενώ εντόπισε «αντιφάσεις» σε όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This