Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Υπόθεση υπεξαίρεσης στην Εθνική Τράπεζα: Η αρμόδια εισαγγελέας ανοίγει άλλες 4 θυρίδες

Νέα σελίδα ανοίγει στην υπόθεση των θυρίδων της Εθνικής Τράπεζας, με την εισαγγελέα να ζητά συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη σε τέσσερις θυρίδες υποκαταστήματος, που δεν ελέγχθηκαν από τον πραγματογνώμονα κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης, πριν εισηγηθεί στο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή ή την απαλλαγή των κατηγορουμένων για υπεξαίρεση.

Στην έκθεση της πραγματογνωμοσύνης που διενήργησε ο τεχνικός –επίσημος κλειδαράς δύο άλλων τραπεζών, δεν γίνεται καμία αναφορά για τις τέσσερις θυρίδες παρά τη σχετική εντολή ελέγχου από την ανακρίτρια. Πρόκειται για τις θυρίδες τριών μισθωτών και του νόμιμου κληρονόμου μιας αποβιώσασας μισθώτριας, οι οποίοι υπέβαλαν μηνύσεις όταν διαπίστωσαν την απώλεια λιρών, χρυσών κοσμημάτων, μετρητών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων από το θησαυροφυλάκιο του υποκαταστήματος της ΕΤΕ, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ίωνος Δραγούμη, στη Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται 7 υπάλληλοι (ένας εν ενεργεία και 6 συνταξιούχοι) του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ένας από αυτούς έχει ήδη φύγει από τη ζωή.

Η αρμόδια αντεισαγγελέας Πρωτοδικών επέστρεψε τη δικογραφία στην ανακρίτρια, προκειμένου να συνεχιστεί η κύρια ανάκριση και να συμπληρωθεί η αρχική πραγματογνωμοσύνη, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία προς την ανακρίτρια. Τότε, στις 8 από τις 9 θυρίδες που τελικά ελέγχθηκαν, παρουσία των μισθωτών, υπαλλήλων της τράπεζας και των τεχνικών συμβούλων, διαπιστώθηκε ότι τόσο στις πόρτες, όσο και στις κλειδαριές των θυρίδων υπήρχαν ίχνη παραβίασης!

Στο μεταξύ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε, για τον ερχόμενο Ιανουάριο, τη δίκη τριών τραπεζικών υπαλλήλων (ενός εν ενεργεία και δύο συνταξιούχων) που κατηγορούνται για «ψευδή κατάθεση μάρτυρα» και για «απάτη επί δικαστηρίω», επειδή φέρονται ότι κατέθεσαν ενόρκως ότι τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας στο συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο, κατά την εκδίκαση αγωγής. Οι δύο από τους τρεις κατηγορούνται και για την κύρια υπόθεση με την εξαφάνιση των πολύτιμων αντικειμένων, συνολικής αξίας άνω των 2,5 εκατ. ευρώ, μέσα από τουλάχιστον 12 θυρίδες της τράπεζας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ