«Όχι» της Ολομέλειας Εφετών για την ανάθεση της δικογραφίας για την πυρκαγιά στο Μάτι από εφέτη ανακριτή

Must Read

Με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια των Εφετών αρνήθηκαν να αναλάβει ειδικός εφέτης ανακριτής τη δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ειδικός εφέτης ανακριτής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Ολομέλεια Εφετών συνήλθε σήμερα μετά το μεσημέρι προκειμένου να εξετάσει την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Μωραϊτάκη που ζητούσε να οριστεί εφέτης για τον χειρισμό της ανάκρισης για την πολύνεκρη τραγωδία, λόγω της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της δημοσιότητας που είχε η υπόθεση.

Η Ολομέλεια, αφού άκουσε την αρνητική επί της πρότασης του κ. Μωραϊτάκη, τοποθέτηση του εισηγητή, προχώρησε σε ψηφοφορία κατά την οποία μόνον τρεις εφέτες τάχθηκαν υπέρ της ανάθεσης της υπόθεσης σε συνάδελφό τους, ενώ οι πλέον των 85 παρισταμένων ενέκριναν την εισήγηση που ζητούσε να παραμείνει η δικογραφία στον τακτικό ανακριτή που ήδη χειρίζεται τον φάκελο διατυπώνοντας ένα ηχηρό «όχι» στην αφαίρεση της δικογραφίας από το Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εφέτες φαίνεται να έλαβαν υπόψη τους έγγραφο του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου με το οποίο τους ενημέρωνε πως εντός του Δεκεμβρίου ο πρόεδρος Πρωτοδικών που χειρίζεται την κύρια ανάκριση θα έχει συντάξει κατηγορητήρια για όλους τους κατηγορουμένους, γεγονός που σημαίνει πως η διαδικασία θα βρίσκεται στο τελικό στάδιο ώστε μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων να φθάσει προς κρίση στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί ποιοι και γιατί θα παραπεμφθούν να δικαστούν για την τραγωδία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This