Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Πάει Δεκέμβριο η απόφαση για τη Novartis

Προς αρχές Δεκεμβρίου φαίνεται πως οδεύει η σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών που θα αποφανθεί τι μέλλει γενέσθαι με την έρευνα της Novartis και εάν αυτή θα φύγει από τα χέρια της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, μετά το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Κατά τη χθεσινή σύγκληση της Ολομέλειας, πάντως, το επίμαχο ζήτημα που χαρακτηρίζεται ακόμη και από δικαστικές πηγές «καυτή πατάτα» δεν τέθηκε καν στην ημερήσια διάταξη, καθώς υπήρχαν ήδη τέσσερις υποθέσεις που απασχόλησαν τους εφέτες, μεταξύ των οποίων και η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Δείτε επίσης: Τα πρακτικά της κατάθεσης Φρουζή ζήτησε ο Άρειος Πάγος

«Όχι» της Ολομέλειας Εφετών για την ανάθεση της δικογραφίας για την πυρκαγιά στο Μάτι από εφέτη ανακριτή

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση εντός του Νοεμβρίου για το ποιος θα αναλάβει το τιμόνι της έρευνας απομακρύνεται. Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Γιάννη Μωραϊτάκη, ζητά την ανάθεση του συνόλου της έρευνας -σε όποιο δικονομικό στάδιο και εάν βρίσκεται- σε εφέτες ειδικούς ανακριτές, λόγω της σοβαρότητάς της αλλά και προκειμένου να ολοκληρωθεί ταχύτερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ