Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Έγινε η αρχή: Η πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα για ηλεκτρονική «πειρατεία»!

Τα πάνω–κάτω στο χώρο του διαδικτύου και, κυρίως της διανομής «πειρατικού» περιεχομένου αναμένεται να φέρει η απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής.

Πιο συγκεκριμένα, ιδιοκτήτης των ηλεκτρονικών ιστοτόπων «greekstars.net» και «greekstars.co», στους οποίους γινόταν διανομή «πειρατικού» περιεχομένου, όπως, για παράδειγμα, ταινίες, μουσική, βιβλία, προγράμματα Η/Υ, αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε 4 ποινικές διώξεις, αμέσως μετά το άκουσμα της απόφασης, οδηγήθηκε στην φυλακή.

Ιστορική απόφαση

Πρόκειται για μία ιστορική απόφαση, καθόσον αναδεικνύει τη στάση της Δικαιοσύνης έναντι των δραστών που εμπαίζουν τις διωκτικές και δικαστικές αρχές, παραλλάσσοντας το domain name του «πειρατικού» ιστοτόπου που λειτουργούν, και συνεχίζοντας, έτσι, ανενόχλητοι την παράνομη δράση τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟΕ, η απόφαση είναι σημαντική και για το γεγονός ότι, αυτή αναφέρεται σε ιστότοπο (forum), που για την άνευ αδείας παρουσίαση και διαμοιρασμό των πνευματικών έργων (ταινιών, προγραμμάτων Η/Υ και μουσικής), χρησιμοποιούσε μεταξύ άλλων και υπερσυνδέσμους (LINKS) που παρέπεμπαν σε φιλοξενητές περιεχομένου, όπως οι RAPIDSHARE, EASYBYTEZ, κ.ο.κ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ