Αστυνομικός… τζογαδόρος «στέγνωσε» τα ταμεία του τμήματος Αχαΐας

Must Read

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε ένας εθισμένος στον τζόγο αστυνομικός, ο οποίος είχε «στεγνώσει» τα ταμεία της οικονομικής υπηρεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, όπου υπηρετούσε, υπεξαιρώντας ποσό-μαμούθ!

Ο 51χρονος σήμερα πρώην αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται ότι από το 2009 έως και το 2013 έβαλε στην τσέπη 540.000 ευρώ, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, κατηγορούμενος για κατάχρηση δημόσιου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Η ποινή του έχει ανασταλτική ισχύ ως την εκδίκαση της έφεσης, υπό τον όρο να παρακολουθείται από επιμελητή κοινωνικής αγωγής. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την πράξη του, δηλώνοντας πως το πάθος του για τον τζόγο ήταν αυτό που τον οδήγησε να υπεξαιρέσει τόσο πολλά χρήματα από την οικονομική υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης όπου υπηρετούσε.

Ο αστυνομικός εκμεταλλευόταν τη θέση του -ήταν υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης- και έβαζε χέρι στα χρήματα που κατέφθαναν στο αστυνομικό μέγαρο για να πληρωθούν διάφορες εκκρεμότητες, με σκοπό να ικανοποιήσει την «αρρώστια» του!

Το σκάνδαλο των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αποκαλύφθηκε το 2013, ύστερα από καταγγελίες απόστρατων αξιωματικών, στους οποίους δεν καταβάλλονταν τα επιδόματα από την οικονομική υπηρεσία στην οποία τότε ήταν υπεύθυνος ο κατηγορούμενος.

Η αρχή έγινε με έναν απόστρατο, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν είχε πληρωθεί το επίδομα αποστρατείας, ύψους 2.300 ευρώ! Ακολούθησε ντόμινο καταγγελιών από αξιωματικούς της τοπικής Αστυνομίας, οι οποίοι που διαπίστωναν ότι, παρά τη συνεννόηση που είχε γίνει με το Αρχηγείο, δεν υπήρχαν τα απαραίτητα κονδύλια για τον ανεφοδιασμό των περιπολικών με καύσιμα!

Αμέσως διατάχθηκε έρευνα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία έφτασε στον 45χρονο τότε αξιωματικό που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το έλλειμμα που υπήρχε στην οικονομική υπηρεσία.

Τελικά, ύστερα από πιέσεις που δέχτηκε, αναγκάστηκε να ομολογήσει την υπεξαίρεση και τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Όπως είχε πει, με τα χρήματα κάλυπτε «υποχρεώσεις» που συνδέονταν άμεσα με τυχερά παιχνίδια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This