Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Πέντε χρόνια με αναστολή στον Αρ. Φλώρο λόγω νέου Ποινικού Κώδικα – Αθώος ο Β. Μηλιώνης

Ελεύθερος παραμένει ο Αριστείδης Φλώρος με απόφαση το Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο επιχειρηματίας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 21 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση της Energa, ενώ σήμερα μειώθηκε η ποινή σε πέντε χρόνια με τριετή αναστολή, μετά και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Δείτε επίσης: Απίστευτο! Βγάζουν έξω και τον Φλώρο της Energa… Η ΝΔ «δείχνει» ποιοι τον αποφυλάκισαν

Ο Φλώρος κρίθηκε ένοχος για λαθρεμπορία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και υπεξαίρεση, αναγνωρίζοντας του τρία ελαφρυντικά, αυτά της ειλικρινούς μεταμέλειας, του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ, κρίνοντας πως ουσιαστικά δεν αντιπροσώπευε αυτές τις εταιρίες, με βάση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μάλιστα η οφειλή της ENERGA προς το Ελληνικό Δημόσιο, ύψους 72 εκατομμυρίων ευρώ έχει καλυφθεί, καθώς έχουν κατατεθεί εξ αρχής 85 εκατομμύρια στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αθωώθηκαν επίσης 5 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Μηλιώνης, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ