«Σε 30 δευτερόλεπτα έπεσαν 130 σφαίρες!» – Ξεκίνησε η δίκη Πάσσαρη

Must Read

Χωρίς τον Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης στις ρουμανικές φυλακές, ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη του διαβόητου κακοποιού για τις τέσσερις ανθρωποκτονίες και ακόμη εφτά απόπειρες ανθρωποκτονιών, που διέπραξε πριν από 20 χρόνια!

Ο 45χρονος πολυϊσοβίτης δεν παρέστη στη δίκη του μετά την απόρριψη της σχετικής αίτησής του από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών, που επικαλέστηκε την αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Βουκουρεστίου να αρνηθεί την παράδοσή του στην Ελλάδα.

Κατά την έναρξη της δίκης, ο συνήγορος του 45χρονου, Ανδρέας Ταγαράκης, ζήτησε αναβολή, καθώς δεν έχει παραληφθεί επισήμως από το υπουργείο Δικαιοσύνης η απάντηση των ρουμανικών Αρχών, αλλά το αίτημά του απορρίφτηκε.

Διαβάστε επίσης: Αίτημα από τις Ρουμανικές Αρχές για επιστροφή του Πάσσαρη στην Ελλάδα

Ο δικηγόρος επανέλαβε την επιθυμία του Κώστα Πάσσαρη να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα και μετέφερε δήλωση του –καταδικασμένου σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη- κακοποιού, με την οποία ζητά συγγνώμη για τα εγκλήματά του: «Καταδικάστε με γι’ αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Οχι, όμως, γι’ αυτά που δεν έκανα».

Εξέταση μαρτύρων

Προτού διακόψει για τις 11 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση μαρτύρων.

Ένας αστυνομικός που είχε ανταλλάξει πυρά με τον διαβόητο κακοποιό στην πλατεία Βάθη τον Φεβρουάριο του 2000 κατέθεσε: «Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία BMW που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Οταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός (ενν. Πάσσαρης) μου είπε: “Μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας” και αμέσως άνοιξε την πόρτα και έριχνε με το όπλο εναντίον μας. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα έχω κάνει έξι χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση».

Ενας άλλος συνάδελφός του, που επίσης είχε τραυματιστεί, περιέγραψε: «Σε 30 δευτερόλεπτα έπεσαν 130 σφαίρες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This