Δικαστικό «μπλοκ» σε μίσθωση Airbnb, μετά από αντιδράσεις ενοίκων πολυκατοικίας

Must Read

Μια απόφαση-σταθμό που δημιουργεί προηγούμενο και αλλάζει τα δεδομένα στο πώς θα κινηθεί η μίσθωση κατοικιών ως Αirbnb στη χώρα έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου.

Το δικαστήριο, συγκεκριμένα, απαγόρευσε τη βραχυπρόθεσμη μίσθωση διαμερίσματος μέσω της πλατφόρμας Airbnb σε πολυκατοικία του Ναυπλίου μετά από προσφυγή των έτερων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα.

Οι άλλοι σπιτονοικοκύρηδες, λοιπόν, με την προσφυγή τους καλούσαν την ιδιοκτήτρια να μην προβεί στο μέλλον σε παρόμοια χρήση του διαμερίσματος ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση του ως κατοικίας. Μάλιστα, για κάθε παράβαση της απόφασης του δικαστηρίου θα της επιβάλλεται ποινή 1.000 ευρώ καθώς και προσωπική κράτηση. Επίσης, επιβάλλει εις βάρος της τη δικαστική δαπάνη των αιτούντων, η οποία ορίζεται στο ποσό των 300 ευρώ. Το δικαστήριο καταδίκασε ερήμην την ιδιοκτήτρια, επιβάλλοντας οριστική απαγόρευση της διάθεσης του ακινήτου μέσω οποιασδήποτε πλατφόρμας βραχυχρόνια μίσθωσης.

Δείτε επίσης: Airbnb: Έρχονται γερά πρόστιμα για όσους αποκρύπτουν πληροφορίες από την ΑΑΔΕ!

Όπως έγινε γνωστό, η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος είχε μισθώσει το διαμέρισμά της, παραβαίνοντας τους κανονισμούς που είχε ορίσει η πολυκατοικία. Η απόφαση του Πρωτοδικείου στηρίχθηκε τόσο στους κανονισμούς που απαγόρευαν τη χρήση των ιδιοκτησιών ως τουριστικών καταλυμάτων όσο και στα παράπονα των υπόλοιπων ιδιοκτητών, οι οποίοι είχαν ενοχληθεί με πολλούς τρόπους από τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν την αλλαγή στη χρήση του διαμερίσματος στις αρχές Αυγούστου. Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο και ύστερα από δύο μέρες είχε βγει προσωρινή διαταγή.

Η χρήση της πισίνας

Μεταξύ άλλων, οι ιδιοκτήτες είχαν αντιδράσει έντονα, επειδή η πισίνα της πολυκατοικίας ήταν μονίμως κατειλημμένη από τους εκάστοτε ενοίκους-τουρίστες του διαμερίσματος, αποκλείοντας τους ίδιους από τη χρήση της.

Επιπλέον, οι ίδιοι διαμαρτυρήθηκαν και για την αλόγιστη χρήση αντηλιακού από πλευράς των τουριστών,  που κατέστρεψε την ποιότητα του νερού της πισίνας και τους οδήγησε υποχρεωτικά σε μεγάλη οικονομική δαπάνη για τον καθαρισμό της, με απώτερο στόχο την επίλυση του προβλήματος. Μια δαπάνη, όμως, με την οποία επιβαρύνθηκαν εκείνοι και όχι φυσικά και οι τουρίστες.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν η φασαρία που έκαναν οι ένοικοι του διαμερίσματος τόσο τις ώρες που βρίσκονταν σε αυτό όσο και όταν βρίσκονταν στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, καθώς έκαναν φασαρία ακόμα και τις ώρες κοινής ησυχίας.

Εκτός αυτών, οι ένοικοι άφηναν σκουπίδια σε διάφορα σημεία, ενώ καταλάμβαναν και τις θέσεις στάθμευσης που ανήκαν δικαιωματικά στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες.

Τέλος, οι καταγγέλλοντες υποστήριξαν πως ενώ στο σπίτι μπορούσαν να φιλοξενηθούν έως δέκα άτομα, συχνά έμεναν πολλά περισσότερα. Αυτή η κατάσταση είχε προκαλέσει ανασφάλεια στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και ανησυχία για την ακεραιότητα τόσο των ιδίων όσο και των παιδιών τους. Μάλιστα, είχαν φτάσει σε σημείο να εκφράζουν φόβους και για τις περιουσίες τους…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This