9-8-2020

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Λαμιώτης «μαρκήσιος Ντε Σαντ»!

Αίσθηση προκάλεσε στην κοινή γνώμη η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον Λαμιώτη «μαρκήσιο Ντε Σαντ», παρόλο που τον έκρινε ένοχο για βιασμό και του επέβαλε κάθειρξη οκτώ ετών!

Ο 35χρονος πρώην εθνοφρουρός, που είχε συλληφθεί με επεισοδιακό τρόπο τον Σεπτέμβριο του 2018, ύστερα από σήμα που είχε στείλει η Ιντερπόλ στις ελληνικές Αρχές, κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροήν, αλλά αθωώθηκε για την κατηγορία της αρπαγής, παρότι η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ήταν να του επιβληθούν έξι συν δύο χρόνια, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η δίκη ήταν μαραθώνια, καθώς διήρκεσε περισσότερες από 12 ώρες, με το δικαστήριο να αναγνωρίζει στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και να παραχωρεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του!

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η παρουσία του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ του απαγορεύτηκε να πλησιάζει τις δύο γυναίκες, 36 και 25 ετών, που τον κατήγγειλαν.

Ο 35χρονος ήταν προφυλακισμένος από την ημέρα που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας, μετά την απολογία του στον ανακριτή, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Πάντως, η 41χρονη Γαλλίδα, την οποία φέρεται ότι κρατούσε όμηρο στο σπίτι του, δεν εμφανίστηκε στη δίκη, αντίθετα με τη μητέρα του κατηγορουμένου, που, σύμφωνα με το lamiareport.gr, δεν άντεξε τη διαδικασία και κατέρρευσε χάνοντας τις αισθήσεις της, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ