10-8-2020

Αν είναι δυνατόν! «Ελεύθερος» ο 35χρονος κατά συρροή βιαστής λόγω πρότερου έντιμου βίου

Μπορεί το δικαστήριο να τον καταδίκασε, ωστόσο ο 35χρονος κατά συρροή βιαστής, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την αρπαγή και τον βιασμό μιας 40χρονης Γαλλίδας και δύο νεαρών Ελληνίδων, μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε περισσότερες από 12 ώρες, ο πρώην εθνοφρουρός κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία του βιασμού κατά εξακολούθηση και κατά συρροή, αλλά αθώος για την αρπαγή, σύμφωνα με την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο αναγνώρισε τον πρότερο έντιμο βίο του κατηγορουμένου και του επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ χρόνων, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και έτσι ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι που αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την παρουσία του κάθε μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και την απαγόρευση να πλησιάσει ποτέ ξανά τις δύο κοπέλες που υπήρξαν θύματά του.

Τις ήθελε για «σκλάβες του σεξ»

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2018 γιατί κρατούσε όμηρο μέσα στο σπίτι του τη 40χρονη Γαλλίδα. Μάλιστα, η υπόθεση έφτασε στους αστυνομικούς έπειτα από σήμα της Interpol. Στη συνέχεια, δύο κοπέλες είχαν παρουσιαστεί αυτοβούλως στην Αστυνομία για να δηλώσουν ότι έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου άνδρα, ο οποίος τις ήθελε για «σκλάβες του σεξ».

Σύμφωνα με όσα είπαν στους αστυνομικούς, τις χτυπούσε, τις βίαζε, τις έδενε χειροπόδαρα και τις φίμωνε με μαντίλια και μονωτικές ταινίες. Στο δικαστήριο, οι καταθέσεις τους για όσα βίωσαν στα χέρια τού κατά συρροή βιαστή ήταν συγκλονιστικές. Σημειώνεται ότι στην απολογία του ο κατηγορούμενος τόνισε πως δεν βίασε καμία κοπέλα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ