9-8-2020

Δολοφονία στο Κορωπί: «Τα παιδιά φώναζαν μην σκοτώσεις τη μαμά μας»

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο για την υπόθεση δολοφονίας της 35χρονης γυναίκας στο Κορωπί από την 29χρονη ερωμένη του συζύγου της. Η κατηγορούμενη πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η κατηγορούμενη είχε μακροχρόνια σχέση με τον 35χρονο σύζυγο του θύματος με τον οποίο είχε αποκτήσει και δύο παιδιά. Η 29χρονη αποδέχτηκε τις κατηγορίες, αλλά όχι πως ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Δείτε επίσης: Ισόβια στον 71χρονο που έκαψε ζωντανή την πρώην ερωμένη του

Στις 3 Αυγούστου 2016 η 29χρονη είχε πάει στο σπίτι της 35χρονης, στην αυλή του οποίου της επιτέθηκε με μαχαίρι, χτυπώντας την έξι φορές, επίθεση που έγινε μπροστά στα δύο ανήλικα παιδιά του θύματος.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της αδελφής του θύματος, που δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής, η οποία αναφερόμενη στην 29χρονη είπε πως της είχε γίνει εμμονή όχι μόνο να χωρίσει ο εραστής της από την γυναίκα του αλλά και να «εξαφανίσει» την 35χρονη αντίζηλο της.

Επεσήμανε πως: «Η κατηγορουμένη από το 2014 ενοχλούσε την αδελφή μου» και αναφέρθηκε στην επίμαχη ημέρα: «Χτύπησε το τηλέφωνό μου και άκουσα την αδελφή μου να εκλιπαρεί για βοήθεια. Τα παιδιά ακούγονταν να φωνάζουν από μέσα: «μην σκοτώσεις τη μαμά μας».

Το πρώτο πρόσωπο, το οποίο σκεφτήκαμε εγώ και άνδρας μου, ήταν η κατηγορουμένη γιατί γνωρίζαμε ότι αδελφή μου δεχόταν απειλές. Τα παιδιά είδαν την αδελφή μου κάτω και από πάνω της την κατηγορουμένη να την μαχαιρώνει».

Σύμφωνα με την μάρτυρα, το θύμα είχε πάει πολλές φορές στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά της κατηγορουμένης, φοβούμενη για την ίδια αλλά και για τα παιδιά της.

Άλλη εικόνα για όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας, έδωσε με την κατάθεση του ο πατέρας της 29χρονης, ο οποίος είπε πως το θύμα ήταν αυτό που ενοχλούσε την κόρη του.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε περιστατικό όπου το θύμα είχε πάει στο σπίτι τους φωνάζοντας και βρίζοντας και υποστήριξε πως η κόρη του φοβόταν. Είπε επίσης πως θεωρεί ότι την επίμαχη μέρα έγινε «μαλλιοτράβηγμα» των δύο γυναικών και πως η κόρη του μέσα στον πανικό της χρησιμοποίησε το μαχαίρι.

Ο μάρτυρας είπε πως ο πρώην σύζυγος του θύματος είναι πλέον ζευγάρι με την κόρη του «πηγαίνει και την βλέπει στην φυλακή… έρχεται και στο σπίτι και βλέπει τα παιδάκια».

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας που είχε μεταφερθεί το θύμα μετά την επίθεση, κατέθεσαν πως η 35χρονη ήταν ήδη νεκρή με τραύματα και στους δύο πνεύμονες όταν την δέχθηκαν στο νοσοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ