Φυλάκιση 8 μηνών σε κυνηγούς που δηλητηρίασαν δυο σκύλους

Το περιστατικό είχε συμβεί το 2013

Must Read

Με οκτώ μήνες φυλάκιση, τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τρεις άνδρες, ως ενόχους για τη δηλητηρίαση επτά ποιμενικών σκύλων τον Αύγουστο του 2013, που φύλαγαν κοπάδι κτηνοτρόφου σε ορεινή δασική έκταση της Χαλκιδικής.

Τα σκυλιά βρήκαν βασανιστικό θάνατο όταν έφαγαν λουκάνικα, εμποτισμένα με «φόλες» ενώ ο ιδιοκτήτης τους τα εντόπισε νεκρά στη στάνη του.

Τρεις κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής παραπέμφθηκαν ως δράστες για να δικαστούν, από τους οποίους, οι δύο, προέκυψε πως πήγαιναν συχνά στο βουνό για κυνήγι αγριογούρουνου, ενώ ο τρίτος είναι φίλος τους. Οι ίδιοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, χωρίς όμως να καταφέρουν να πείσουν τους δικαστές για την αθωότητά τους.

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης, όταν εντόπισε τα νεκρά σκυλιά, απευθύνθηκε αμέσως στην Αστυνομία που τον συμβούλεψε να παρακολουθήσει το χώρο γύρω από τη στάνη του. Έτσι, μαζί με τη σύζυγό του είδαν λίγα 24ωρα αργότερα να περνάει από το σημείο ένα αγροτικό τζιπ, χρώματος ασημί, οι επιβάτες του οποίου φέρεται να πέταξαν εν κινήσει «φόλα», σαν αυτή που δηλητηρίασε τα σκυλιά του.

Τους είδε και μια άλλη κάτοικος

Επιπλέον, μία κάτοικος της περιοχής που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε στο δικαστήριο ότι είδε το ίδιο αυτοκίνητο να περνάει την ημέρα που δηλητηριάστηκαν τα ζώα. Επέμεινε, μάλιστα, ότι χαιρέτισε τον οδηγό του οχήματος με τον οποίο είχε σύντομη συνομιλία.

Οι δικαστές, αφού έκριναν ένοχους τους κατηγορούμενους, αποφάσισαν να τους χορηγήσουν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, μειώνοντας κατά τέσσερις μήνες, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, την ποινή τους, την οποία και ανέστειλαν για τρία έτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This