Ένοχοι οι οχτώ κατηγορούμενοι της υπόθεσης Γιακουμάκη

Must Read

Ένοχοι κρίθηκαν οι οχτώ από τους εννέα κατηγορούμενους για τα βασανιστήρια σε βάρος του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στους πέντε εκ των οχτώ ενόχων, οι οποίοι κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, επιβλήθηκε ποινή τριετούς φυλάκισης (36 μηνών), ενώ οι άλλοι τρεις έπεσαν «στα μαλακά». Τους επιβλήθηκε να εκτίσουν 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας, αφού τους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της ηλικίας (ήταν ανήλικοι) και του πρότερου έντιμου βίου.

Η ποινή στους πέντε ενήλικες Κρητικούς επιβλήθηκε χωρίς αναστολή, ενώ είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες πιθανότατα θα εκτίσουν τη δική τους ποινή σε δομή της Κρήτης.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η επιβολή φυλάκισης 42 μηνών για τους πέντε ενήλικους Κρητικούς. Ο ίδιος είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα να μην έχουν οι ποινές ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το σημείο διακόπηκε η συνεδρίαση για πέντε λεπτά και αμέσως μετά, οι δικαστές ανακοίνωσαν τις ποινές.

Οι γονείς του Γιακουμάκη θεωρούν ότι το παιδί τους δικαιώθηκε.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι «νταήδες» Κρητικοί δεν παραβρέθηκαν σε καμία από τις ακροαματικές διαδικασίες, κάνοντας χρήση του δικαιώματος τους.

Στο κατηγορητήριο περιγράφηκαν τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι Κρητικοί φέρονται να του έριχναν καυτό νερό στον λαιμό, να τον κλείδωναν σε ντουλάπες, να του πατούσαν τα δάχτυλα, να του πέρναγαν θηλιά στον λαιμό, να τον κρεμούσαν απ’ το παράθυρο και να του χτυπούσαν, πετάγοντάς του μήλα στο πρόσωπο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This