Σε τρεις μήνες η απόφαση του Άρειου Πάγου για το αμαρτωλό ΛΕΠΕΤΕ που έχει «κρεμάσει» 17.000 συνταξιούχους

Must Read

Την απόφαση του Άρειου Πάγου περιμένουν 17.000 συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας αναφορικά με το ΛΕΠΕΤΕ, μέσω του οποίου συμπλήρωναν το συνταξιοδοτικό τους εισόδημα έναντι υψηλών κρατήσεων.

Το ΛΕΠΕΤΕ ήταν «κουμπαράς» που από το 1949 είχαν σχηματίσει οι εργαζόμενοι οι οποίοι, ήθελαν να λαμβάνουν ένα ποσό μηνιαίως στη συνταξιοδότησής τους, μέχρι που το 2017 κατέρρευσε λόγω κακής διαχείρισης και άφησε στον «αέρα» τους εργαζόμενους.

Μάλιστα η επιτροπή του ΛΕΠΕΤΕ αρνείται την υπαγωγή των συνταξιούχων της ΕΤΕ στο ΙΚΑ, ενώ έχει ασκηθεί δίωξη για κακή διαχείριση σε βαθμό κακουργήματος.

Δείτε επίσης: Την ενοχή μόνο του Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αν και οι νέοι εργαζόμενοι της Εθνικής από το 2005 δεν εντάσσονται στο ΛΕΠΕΤΕ, αλλά στο σύστημα επικουρικής ασφάλισης των λοιπών μισθωτών (τότε ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, νυν ΕΤΕΑΕΠ), προέκυψε πρόβλημα με την καταβολή των επικουρικών. 

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι κατέθεταν ανά μήνα σταθερά το τεράστιο ποσοστό 12,5% επί των μικτών αποδοχών τους, δηλαδή ανά μήνα 300, 400 και 500€.

Οι πρωτόδικες αποφάσεις δικαίωσαν τους εργαζόμενους, αλλά προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, η απόφαση του οποίου αναμένεται εντός τριμήνου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This