Έτοιμη για όλα η αστυνομία! Έτσι θα αδειάσει τα υπό κατάληψη κτήρια

Must Read

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η επιχείρηση «Καταλήψεις Τέλος» της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «ομηρία» κτιρίων από αντιεξουσιαστές και πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να συνεχίσουν το σχέδιο με στόχο να έχουν «καθαρίσει» τους χώρους πριν την έλευση του νέου έτους.

Δείτε επίσης: «Πόλεμος» ΜΑΤ – αντιεξουσιαστών για την ανακατάληψη της έπαυλης Κούβελου στο Μαρούσι (video)

MAT

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. δείχνει έτοιμη και πρόθυμη να επιστρατεύσει κάθε μέσο για να δώσει ένα τέλος στο… παραμύθι των καταλήψεων. Drones , MAT, OΠΚΕ μέχρι και ΕΚΑΜ είναι σε επιφυλακή για να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το κάθε κτίριο που πρόκειται να εκκενωθεί το προσεχές διάστημα θα περικυκλώνεται αρχικά από άνδρες των ΜΑΤ που θα κάνουν την απαραίτητη κατασκόπευση του χώρου. Στη συνέχεια πάνοπλοι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ με ασπίδες θα εισβάλλουν στα κτίρια υπό τον φόβο να δεχτούν επιθέσεις από τους κουκουλοφόρους. Αυτό φυσικά σε περίπτωση που μιλάμε για κάποια «σκληρή» κατάληψη αντιεξουσιαστών σαν αυτές που άδειασαν και σφραγίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Δεδομένο είναι ότι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ θα αποκλείουν το σημείο πριν από κάθε επιχείρηση ώστε να αποφευχθεί τυχόν τραυματισμός περαστικών πολιτών.

Οι καταλήψεις προσφύγων

Διαφορετική τακτική προσέγγισης αναμένεται να ακολουθούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στις περιπτώσεις που αφορούν εκκενώσεις καταλήψεων προσφύγων και μεταναστών.

Συγκεκριμένα, σε αυτές τις επιχειρήσεις, το «ύφος» των παρεμβάσεων θα διαφέρει αφού σύμφωνα πάντα με αστυνομικούς κύκλους, θα ακολουθείται αποκλεισμός της περιοχής και στη συνέχεια μεταφορά των μεταναστών μέσω λεωφορείων σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

MAT

Το χρονικό των εκκενώσεων

Ήδη την τελευταία εβδομάδα, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση τεσσάρων κτηρίων σε Μαρούσι και Κουκάκι, που για χρόνια απασχολούσαν τις Αρχές. Τα εσωτερικά των κτηρίων βρέθηκαν σε ισχνή κατάσταση ενώ είχαν μετατραπεί σε «στρατόπεδα» αντιεξουσιαστών, αφού εντοπίστηκαν κράνη, ξύλα και… πολεμοφόδια.

Δείτε επίσης: Εκρηκτικός μηχανισμός στου Ζωγράφου: Τα τρία στοιχεία που δείχνουν πως ήθελαν νεκρό – Ποια σενάρια εξετάζονται

Οι καταλήψεις για τις οποίες υπάρχουν σε ισχύ εισαγγελικές εντολές εκκένωσης μετά από μηνύσεις των ιδιοκτητών τους είναι το Κ-ΒΟΞ (Θεμιστοκλέους και Αραχώβης), όπου αποτελεί την «έδρα» της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», αλλά και τα κτήρια στη συμβολή των οδών Ζαΐμη 15 και Τοσίτσα 3, Μπουμπουλίνας και Δερβενίων 52, Μπενάκη 41, Στουρνάρη και Κάνιγγος και Μεθώνης 55.

Η θέση της Αστυνομίας

Η Αστυνομία είναι αποφασισμένη να κλείσει την υπόθεση των καταλήψεων που απασχολεί συνεχώς την κοινή γνώμη, εξαλείφοντας το φαινόμενο.

«Μέχρι τέλους του έτους θα έχουμε καθαρίσει όλους τους χώρους. Οποιος είναι μέσα θα συλλαμβάνεται», διαμηνύει στο NewsBreak αξιωματικός της ΕΛΑΣ, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον κάθε… κουκουλοφόρο.

Η στάση αυτή εκφράζει σύσσωμη την ΕΛ.ΑΣ. που υπόσχεται τις επόμενες ημέρες να έχουν εκκενωθεί όλα τα κτήρια και να έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη όσοι εμπλέκονται με τις υποθέσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This